Magazin
31 ogledov

Na grajsko pojedino

Restavracija Strelec
1/3
Strelec
Na pokušini med zidovi stolpa v Restavraciji Strelec.

Srednjeveško, grajsko in meščansko – so občutki, ko vstopiš v restavracijo Strelec v stolpu Ljubljanskega gradu, in ravno takšna je tudi njihova ponudba. “V sodelovanju z etnologom Janezom Bogatajem smo prepletli kulinariko naših prednikov in obudili stare jedi na sodoben način,” pravi vodja kuhinje, kuharski mojster Igor Jagodic, ki skrbi za dnevno sveže sadje in zelenjavo (če kaj zmanjka, se z gondolo le spusti do tržnice). 

S pridihom Sredozemlja

Ob prihodu vsak gost dobi “pozdravček iz kuhinje”, tokrat terino iz rakov s kaviarjem, ko dobiš v roke festivalski meni, pa se izgubiš v kombinaciji zelenjavnih, mesnih ali ribjih jedi. Za predjed smo izbrali piranskega brancina a la tartare s peteršiljevim oljem (seveda domače izdelave), zeliščnim pirejem in čipsom peteršiljeve korenine ter nadaljevali v morskem slogu s škampi nadevanimi sipinimi žepki v škampovi omaki z zelišči in škampovim repkom. Preplet sredozemskih okusov nas je navdušil, še posebno ko smo okus zaokrožili s kozarcem izbranega lahkotnega rdečega vina. Tudi sladica nas ni pustila ravnodušnih. Grajska razvada – dve različni peni z belo čokolado, jogurtova pena, jagodov žele in sorbet, prah bele čokolade in hrustljava čokolada s kakavovimi zrni. Več kot dovolj, da smo polizali prste in sklenili, da se zagotovo še vrnemo. K temu je dodal svoje tudi razgled. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.