Magazin > Odnosi in prosti čas
461 ogledov

Inteligentne ženske dlje časa ostajajo samske

ženska z očali očala Shutterstock
To je razlog, zakaj pametne ženske težje najdejo partnerja …

Hrvaški portal Miss7 piše, da so znanstveniki dokazali, kar se je že dolgo šušljalo. In to je, da imajo pametne žensk manj možnosti, da najdejo partnerja. Lahko spremenijo pričesko, ličenje in celo obnašanje, a visoki inteligenčni kvocient težko skrijejo in to naj bi bil eden glavnih razlogov, da so pametne punce dolgo časa samske. 

prepir, ljubezen Magazin Te tri napake vas lahko stanejo razmerja s sanjskim moškim

Nedavne raziskave pa so pokazale, zakaj je temu tako, da so pametne punce dlje časa samske od tistih, katerih inteligenca ni tako visoka. Težava ni v pametnih ženskah, temveč v moških, še piše omenjeni portal. Večina moških visoko inteligentne ženske namreč obravnava kot manj privlačne. Razlog naj bi tičal v tem, da se v njihovi prisotnosti počutijo preplašene, ker je ogrožen njihov ego, pa čeprav tega ne bodo priznali. Tako pametnim puncam, ki si želijo zveze, ostane le eno, in sicer, da počakajo na fenomenalnega moškega, ki bo cenil njihovo pamet. 

seks, žalost, spor, prepir, ljubezen Magazin Šest znakov, da v postelji z njim ne bo ognjemeta

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.