Začela se je sezona čajev. Pravi ljubitelji prisegajo na črnega z mlekom. Ga znate pravilno pripraviti?
Vrelo vodo prelijete v skodelico, v kateri je vrečica (ali listi) čaja, počakate nekaj minut, čaj precedite, če je potrebno, in mu nato dodate mleko (ali limono, rum, …)?
Celo Angleži, največji ljubitelji čaja, ga pripravljajo na takšen način, a britanski inštitut za standarde (BSI) pravi, da je takšna priprava napačna. V skodelico je treba najprej naliti mleko! Raziskava je namreč pokazala, da je čaj najboljši, kadar je tekočina vroča med 65 in 80 stopinjami. To temperaturo dobimo, če se voda doda v mleko in ne obratno.
Mleko naj bo sveže, nepasterizirano in hladno, še svetujejo.
Kaj je pokazala raziskava? Da uporabniki nimajo pojma, kaj jim paše? Če je meni pizza VŠEČ, mi je všeč ne glede na vse te inštitute na svetu, ki bi mi radi dokazali, da mi ni všeč ali da jo "ne… ...prikaži več vem pripraviti". Uaaa....