Zelo uporaben kuhinjski pripomoček nekateri pozabijo počistiti ali pa ne vedo, kako bi se tega opravila lotili. Preberite, kako to narediti najbolj učinkovito.
- Grelnik napolnite do polovice z mešanico vode in kisa v enakem razmerju, polovico vode in polovico kisa.
- Mešanico segrejte.
- Ko zavre, grelnik izključite iz elektrike.
- Vročo mešanico pustite stati 15 do 20 minut in jo kasneje izlijte.
- Grelnik dobro izperite, da se popolnoma izperete kis.
- Notranjost grelnika obrišite do suhega in počakajte, da se posušijo še zadnje kapljice.
- Ko se popolnoma posušit, ga napolnite do vrha in segrejte vodo ter jo izlijte.
Če še vedno čutite ali vohate kis, ponovite zadnji korak dvakrat ali trikrat. Če se je na dnu zasušil vodni kamen uporabite leseno žlico, da podrgnete kamen in si s tem pomagajte, da odstranite trdovratne delčke.
Če vam misel na kis v grelniku ni všeč, uporabite limonado in v vodo dajte kolobarje limone. Postopek je enak kot pri kisu.
Nasveti, kako grelnik ohraniti čim dlje čist:
- Vodni kamen se nabira hitreje, če v grelniku puščate vodo. Odvečno vodo v grelniku izlijte.
- Zunanjost grelnika očistite vsaj enkrat na teden, notranjost pa vsaj enkrat na mesec – odvisno, koliko ga uporabljate.