Magazin > Odnosi in prosti čas
9089 ogledov

Psihoterapevtka: To je 10 opozorilnih znakov, da vas partner vara

Zivljenje 20.02.14, partnerstvo  foto: shutterstock Shutterstock
Bodite pozorni na teh deset znakov.

Če opazite znake, da vas partner vara, poiščite miren trenutek, da se s partnerjem o tem pogovorite. “Komunikacija je ključna za uspeh vsakega odnosa," pojasnjuje psihoterapevtka Samantha Burns. “Če zavzamejo obrambni položaj, vas obtožujejo ali se jezno osredotočajo na to, kako ste pridobili te informacije, je to znak, da vaš partner ne bo pošten, ne bo prevzel odgovornosti ali se ne bo potrudil popraviti napake,” doda. Če se sumi o varanju potrdijo, boste mogli sprejeti odločitev o prihodnosti tega razmerja. “Predelovanje nezvestobe terja veliko dela in komunikacije, običajno s pomočjo terapije za pare in individualne terapije,” pove Burns. 

Nenadoma so nedosegljivi

Če se trudite, da bi jih doklicali tako kot v preteklosti, pa se ne odzovejo, je to znak za alarm. Prav tako bodite pozorni, če se njihov urnik spremeni brez utemeljenega vzroka, kot bi bil npr. nova služba, nov projekt ali več dela v službi. 

Zmanjšan/povečan libido

Najpogosteje se tisti, ki varajo, začnejo doma izogibati seksu. Včasih pa zaradi občutka krivde čutijo večjo željo po spolnosti.

Nenadoma so bolj pozorni na svoj videz

Včasih se ljudje odločijo, da se bodo bolj osredotočili na svoj videz zaradi spoštovanja novoletne zaobljube ali zdravstvenih težav. Ponavadi odprto povedo svoje razloge. Če pa vaš partner po novem uporablja kolonjsko vodico ali veliko denarja zapravlja za oblačila, je smiselno vprašati, zakaj.

Spremenijo se njihove telefonske navade

Tisti, ki varajo, imajo kar naenkrat telefon ves čas pri sebi in postanejo zelo jezni, če jih prosite zanj. Lahko tudi spremenijo geslo.

Ne govorijo o vajini skupni prihodnosti

V razmerju je normalno delati načrte za prihodnost. Če pa partner več ne govori o skupnih namerah v prihodnosti, je to lahko znak za alarm. 

Postanejo čustveno nedostopni

Če je partner ponavadi z vami delil svoje misli, občutke in čustva, zdaj pa ponuja le prazne odgovore in se zdi čustveno odmaknjen, je to lahko znak, da se nekaj dogaja.

Lažejo

Ljudje običajno s partnerjem delijo dogodke iz svojega dneva. Če pa kar naenkrat ne povedo več ničesar in ugotovite, da niso bili tam, kjer so rekli, da so bili, je to morda znak, da se je v zvezo vmešala tretja oseba.

Obdarujejo vas več kot ponavadi

Z več darili poskušajo preusmeriti svojo pozornost in prikriti sledi, da bi mislili, da vas imajo še vedno radi. Bodite pozorni tudi, če spremenijo svoje tipične znake izkazovanja ljubezni, npr. če jim sedaj več ni do telesnih dotikov. 

Nepojasnjene denarne težave

Veliki nakupi ali nepojasnjeni dvigi lahko kažejo na varanje. 

Vas obtožijo varanja

To je pogosta taktika tistih, ki varajo, da bi v vas sprožili obrambni položaj in preusmeritev pozornosti. Prav tako je to pogost izgovor, da si vzamejo čas za premislek in se dobijo z ljubimcem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Garancija
    Garancija 06:47 06.julij 2024.

    SOBIVANJE Z ROMI Izredne razmere na Dolenjskem: z lopatami in grabljami nad svetnika Manjšina vse bolj terorizira večino, zato so v Škocjanu na nogah. Državo svarijo, da bodo primorani za lastno varnost poskrbeti sami. To je bolj važno