Magazin > Odnosi in prosti čas
1743 ogledov

Razkrij mi svoj ascendent in povem ti, kako seksaš, 1. del

astrologija Shutterstock
Ali veste, kaj vaš podznak oziroma ascendent, ki sicer kaže na prizmo, skozi katero vas drugi vidijo, pove o dojemanju seksualnih sfer? Predstavljamo značilne ljubezenske rituale in doživljanje seksa za ascendente od Ovna-Device ...

Oven

Za ascendent v Ovnu je seks ena izmed najpomembnejših stvari v življenju. Vaše seksualno življenje je glasno, strastno, impulzivno in neposredno, v skrajnih primerih lahko tudi nasilno. Če bo tovrsten seks odgovarjal tudi vašemu partnerju, boste doživeli nesluteno seksualno zadovoljstvo. 

V seksu ste povsem spontani in uživate tudi pri tem, ko stimulirate svojega partnerja. Vaša erogena cona vključuje predvsem predele glave, saj obožujete, da vas partner ljubkuje po ušesnih mečicah, ustnicah in licih. Ponavadi vam astrološka znaka, kot sta Devica in Ribi z njuno željo po večji predigri, predstavljata svojevrstni izziv.

Bik

Za osebe s podznakom v Biku je seks vsekakor povsem instinktivna stvar. Na tem področju delujete predvsem nagonsko in naravno. Pri vas je zelo močno prisotno uživanje v vseh dejavnostih senzualnega predznaka, kamor spadajo tako vse seksualne aktivnosti, kot tudi raznovrstna gurmanska doživetja, lepote glasbe in različne vrste masaž, ki pri vas lahko delajo čudeže.

Zaradi te pozicije ste pri seksu izjemno vzdržljivi in od partnerja zahtevate veliko – tudi takrat, ko je ta že res utrujen, vaša vzdržljivost še kar ne popusti …Do orgazma nikakor ne boste prišli po prav hitrem postopku, saj uživate v vseh detajlih predigre z vašo ljubljeno osebo. Pri seksu sicer niste nagnjeni k previsoki stopnji eksperimentiranja.

Dvojčka

Osebe z ascendentom v Dvojčkih pri seksu ljubijo raznovrstnost, spremembe in novosti. Vaša radovednost vas ponavadi pelje do seksualnega eksperimentiranja in preizkušanje različnih variant.

Glede na vašo intelektualnost, ki je po vsej verjetnosti med najvišjimi ravno pri omenjeni poziciji podznaka, tudi k seksualni sferi pristopate na tovrstni način. Berete knjige o tem in se izobražujete s pomočjo pornografije, ki na vas lahko deluje povsem stimulativno. Ponavadi za zadovoljitev svojega seksualnega ega poiščete različne načine ...

Rak

Vaš pristop k seksu je zelo romantičen. Emotivna vez mora biti sestavni del seksa, v nasprotnem primeru za seks sploh niste zainteresirani. Če se odločite za partnerja, mu želite dati vso pozornost in ljubečnost. Vsekakor niste promiskuitetni, temveč v prvi vrsti monogamni.

Partnerja na neki ravni želite posedovati in tako živite v stalnem strahu, da ga izgubite. Ta strah je pogosto neosnovan in lahko se zamerite partnerju, ki vam mora vseskozi dokazovati svojo privrženost. Zaradi strahu zavrnitve redkokdaj prevzamete iniciativo, to namreč raje prepustite drugemu.    

Lev

Osebe z ascendentom v Levu najbolj uživajo v seksu z nekom, za katerega vedo, da jih obožuje. Ena izmed ključnih levjih značilnosti je namreč ta, da si kralj oziroma kraljica zodiaka stalno želi hvalo in slavospeve – tudi pri seksu.

Za vas je tako višek seksualnega zadovoljstva takrat, ko vam parter laska, po možnosti v kakšnem razkošnem ambientu. Glede seksa imate visoka pričakovanja, a dobljeno rade volje vrnete z dvakrat večjo mero. Izgled vam je precej pomemben, zato se ponavadi odločate za partnerje, ki so privlačni in opazni v svoji bližnji okolici. Pri seksu ljubite prisotnost ogledal, pa tudi kakšna kamera pri tem ne bo odveč … Ste namreč veliki ekshibicionist!   

Devica

Vi si želite popolnosti! Zaradi tega imate stalno občutek, da niste dovolj dobri in vas je včasih treba malce prepričevati, da je z vami dejansko vse povsem v redu.

Do partnerja ste pogosto precej kritični, do sebe pa ste brez dvoma najstrožji. Skrbi vas predvsem to, da se boste dotaknili kakšnih nečistoč ali pri seksu pobrali katero izmed infekcij … Ponavadi se tako odločite za partnerja, ki zadovolji vaše ostre higienske kriterije. Seveda tu ne gre izvzeti prhanja pred samim seksom, eksperimentiranje pa pri tem ni med najbolj zaželenimi aktivnostmi. Ponavadi največjo iniciativo v seksualnem smislu prevzame vaš partner.  

Jutri vam predstavimo še značilnosti ostalih podznakov ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.