Magazin > Odnosi in prosti čas
133 ogledov

Recept: Vroča čokolada z rdečim vinom

rdeče vino, čokolada Profimedias
Vroča čokolada je ena najbolj priljubljenih zimskih pijač, a zakaj je ne bi malce priredili in obogatili z vinom?

Ideja za zimske večere ob dobri družbi – nekateri imajo radi vročo čokolado, drugi prisegajo na kozarec rujnega. Zakaj si ne bi letošnje zime popestrili s spodnjim receptom, ki združuje oboje?

Sestavine:

  • 60g temne čokolade
  • 2 dcl temnega vina
  • 200 ml mleka
  • polovica skodelice čokoladnih lističev za kuhanje

Priprava:

V kozici pogrejte čokolado in mleko, dokler se ne stopi v gladko tekočo čokolado. Dodajte vino in premešajte. Servirajte v steklenih kozarcih in okrasite s čokoladnimi lističi. Po želji lahko dodate tudi cimet.

Komentarjev 1
  • Ferluci 07:59 02.december 2016.

    Recept prav gotovo ni dober ... mešati vino in mleko ? Tudi čokolada več ne more izboljšati pokvarjenega vina zmešanega z mlekom! Bolj primerno bi bilo čaj z rumom, mlekom in čokolado. Vsaka kuharska inovacija, ki je skregana z logiko ...prikaži večgiko mešanja okusov je res lahko ideja samo za enkratno uporabo.