V knjigi Good Housekeeping (Dobro gospidnjstvo, op. a.) je zapisano, da ni vseeno, kam postavite določeno živilo v hladilniku. Vedeti morate, da so določeni deli hladilnika bolj hladni kot drugi.
Mleko imamo po večini vsi na vratih hladilnika, a knjiga narekuje, da je to najslabše možno mesto, saj so vrata hladilnika najtoplejši del, zato se lahko mleko tam hitro pokvari.
Spodnja polica: Surovo meso in ribe
To je najhladnejši del hladilnika, zato je priporočljivo, da tam shranjujete surovo meso in ribe. Poleg tega pa ni bojazni, da bi iz mesa ali rib karkoli kapljalo na druga živila v hladilniku, saj so postavljeni na spodnjo polico.
Srednja polica: Mleko in vsi mlečni izdelki
Predali: Sadje in zelenjava
Sem pospravite sadje, zelenjavo in zelišča. Ker se zadnji del predala ne dotika hrbta hladilnika, zelenjava in sadje ne bosta zamrznila, kar pa vpliva na kvaliteto teh živil.
Zgornja polica: Že pripravljena hrana
Ostanki kosila od prejšnjega dne, salame, hrenovke …
Vrata hladilnika: sokovi, omake
To je najtoplejši del hladilnika, zato sem postavite izdelke, ki imajo več konzervansov – razni sokovi, omake, kupljene marmelade, namazi.