Začela se je sezona ljubiteljev belušev, ki so izjemno zdravi, saj vsebujejo veliko vitamina A , C in K.
Belih belušev si brez holandske omake ne znamo predstavljati, mnogim pa priprava povzroča težave, saj moramo zmes z rumenjaki mešati nad posodo z vrelo vodo, zaradi česar jajca lahko zelo hitro zakrknejo.
Če bi se radi temu izognili, poskusite ta hitri recept. Omaka ne bo nič manj kremasta.
Recept za hitro in kremasto holandsko omako
Potrebujete:
200 g masla
limeto
čajno žličko dijonske gorčice
čajno žličko polnomastne smetane
čajno žličko sladkorja
½ žličke vinskega kisa (belega)
sol, poper
S paličnim mešalnikom zmešamo vse rumenjake z limetinim sokom, gorčico, smetano, sladkorjem in malo soli.
V ponvi stopimo maslo in na hitro segrejemo. Nato stopljeno maslo počasi dodajte jajčni mešanici in nadaljujte z mešanjem. Začinite s soljo in poprom ter dodajte beli vinski kis.
Namig: da bo omaka nekoliko bolj tekoča, lahko v zmes vmešate malo vroče vode, v kateri so se kuhali šparglji.