Magazin > Odnosi in prosti čas
3847 ogledov

Znani Slovenec še po smrti pomaga pomoči potrebnim

grubin memorial
Tokrat družini z Laškega.

Dobrodelni dogodek Grubin memorial bi moral tudi letos potekati v Kranjski Gori, a so morali dogodek zaradi pomanjkanja snega odpovedati. Kljub temu so akcijo izpeljali in družini iz Laškega predali donacijo v višini 11. 224 evrov. 

Štiričlansko družinico sestavljajo mamica Patricija in očka Luka ter petletni Leon in triletna Hajdi. Družina živi v lastniški hiški, ki je zelo vlažna. Ker so jo kupili v poletnih mesecih, te težave ob nakupu niso bile vidne in šele ob prihodu prve zime se je pokazala resnost situacije. Zaradi hude vlage vsi skupaj spijo le v eni sobi. Triletna Hajdi ima veliko alergij na različne vrste hrane in cvetni prah ter hudo obliko atopijskega dermatitisa. Zaradi teh zdravstvenih težav potrebuje veliko nege, posebno prehrano, specializirano kozmetiko, zdravila in oblačila izključno iz naravnih materialov, vse našteto pa veliko stane. Vlažni in plesnivi bivanjski prostori njeno zdravstveno stanje le še slabšajo. Zaradi pregledov se družina pogosto vozi na preglede v Ljubljano in Maribor, kar predstavlja dodatne stroške. 

Oče je zaposlen, vendar njegova plača ni visoka, mama pa zaradi zdravstvenih težav hčerke, kljub aktivnemu iskanju, težje najde zaposlitev, saj je večina del v lokalnem okolju večizmenskih. Ker je mož prejel regres in vračilo dohodnine, so ostali brez denarne socialne pomoči, kar je bil hud udarec za družino. Oba prejemka so porabili za poplačilo hidroizolacije in sanacijo plesni. Ker se starša trudita skrbno plačevati vse mesečne obveznosti, jih je začasna ukinitev socialne pomoči v oktobru pahnila v materialno stisko. To bo donacija zagotovo ublažila ...

Vse misli organizatorjev pa so že usmerjene v deseto, jubilejno izvedbo Grubinega memoriala. "Posebnost Grubinega memoriala je vsako leto tista posebna energija vseh prijateljev, vseh ljubiteljev snežnih strmin ter dobre zabave. Datum 10. izvedbe bomo najavili veliko prej, da si bodo vsi lahko pravočasno rezervirali čas za druženje, zabavo in glasen spektakel," sta v sporočilu za javnost zapisala organizatorja Grubinega memoriala Rene Mlekuž in Domen Mavrič.

Tradicionalno dobrodelno akcijo organizirajo v spomin Dragu Grubelniku, nekdanjemu smučarju, ki se je leta 2015 smrtno ponesrečil na poti z ledenika v Söldnu. 39-letni Grubelnik je na gorski cesti izgubil nadzor nad vozilom in zgrmel v prepad 270 metrov globoko. 

Komentarjev 4
  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:41 05.julij 2024.

    AVTOR Ir. K., zakaj si Drago Grubelnik ne zasluži svoje ime že v samem naslovu prispevka, ampak mora biti tam znani Slovenec!??? S tovrstnimi naslovi se lahko preseravate s svojimi rumenimi članki, pri objavljenem pa gre za enako nedopustnost in ...prikaži več nespoštovanje, kot bi pri obisku tujega državnika zapisali, da ga je sprejel znani Slovenec - Slovenka!

  • Avatar Garancija
    Garancija 11:39 05.julij 2024.

    Bo denar dal junak Deželak,samo ne vemo kje je,je kar poniknil s tistim denarjem

  • munja 10:18 05.julij 2024.

    Butasta oblast, za vse je denar, samo za Slovence, ki ga potrebujejo ne!!!??? Kje si kovačka, se spet prenajedaš, pa nimaš časa?????