Magazin
33 ogledov

Otrokom pričarali svet prednikov

1/15
Žurnal24 main
Na današnjem 7. Luninem festivalu, ki je potekal v ljubljanskem parku Tivoli, so otroci spoznavali pozabljene igre, ki so jih organizatorji postavili v moderen okvir.

Tema letošnjega festivala je namreč Igra: vrnitev v pozabljene čase, otroci pa se bodo lahko zabavali ob igrah, kot so Kdo se boji črnega moža, Gnilo jajce in Med dvema ognjema.

Kot so sporočili organizatorji, so letos otrokom pričarali svet današnjega otroštva in otroštva naših prednikov. Verjamejo, da bo vsaka družina in vsak otrok našel najljubšo igro zase.

Na več kot 40 prizoriščih v parku Tivoli so potekale številne igralnice, skakalnice in ustvarjalnice. Za bolj utrujene starše pripravljajo celo posebne "zen točke sproščanja".

V okviru festivala so otroci letos pletli tudi največjo letečo preprogo na svetu in plesali z milnimi mehurčki. Obiskali pa so jih tudi "stari prijatelji" Maček Muri, Muca Maca, Indijanci, škratje, klovnesa in avtomobilčki.

Tudi letos je festival imel ekološko noto. Udeležence so organizatorji pozvali, naj avtomobile pustijo doma in se na festival pripeljejo brezplačno z mestnim avtobusom. Vozniku naj le pokažejo broško Luninega festivala, ki jo lahko najdejo v večini vrtcev in šol ter na info točki Ljubljanskega potniškega prometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.