Magazin
389 ogledov

Pečenka Štefani

pečenka Štefani Blanka Kefer
Pečenka Štefani je klasika, ki jo obožujejo otroci in odrasli. Ste jo sami že pripravljali?

Sestavine:

  • 600 g mletega mesa (mešanega)
  • 2 žemlji (stari (ne sveži))
  • 1/8 l mleko
  • 1 čebula
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 1 jajce
  • 4 tanke rezine slanine
  • kumina (cela)
  • poper
  • 2 jajci (trdo kuhani, za nadev)
  • 1/4 l goveje juhe (za zalivanje)
  • olje

Priprava:

  • Za pečenko Štefani najprej stare žemlje narežemo na koščke in jih položimo v malo mleka. Medtem olupimo čebulo in jo narežemo na majhne kocke, popečemo v olju, da postekleni in odstavimo. Slanino narežemo na tanke trakove. Jajca v trdo skuhamo.
  • Pečico segrejemo na 180°C. Žemlje dobro ožamemo in skupaj s čebulo, slanino in jajcem primešamo mletem mesu. Začinimo s soljo, poprom, kumino in ščepcem soli.
  • Mesno zmes oblikujemo v daljši pravokotnik. Trdo kuhana jajca olupimo in jih položimo na sredino mletega mesa. Oblikujemo v pečenko, tako da so jajca na sredini zaprta.
  • Mleto meso z jajci položimo v namaščen pekač in pečemo v predhodno ogreti pečici pribl. 1 uro. Da bo pečenka še bolj sočna, jo lahko med peko občasno zalijete z juho.
  • Pečenka Štefani se odlično poda s krompirjevim pirejem ali praženim krompirjem.

več jedi iz mletega mesa poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.