Magazin
250 ogledov

Pikantne perutničke

pikantne perutničke Shutterstock
Čas je za žar! Sezono odpiramo s pikantnimi perutničkami.

Sestavine:

  • 1 kg piščančjih perutničk
  • 1 dl kečapa
  • 1 žlica akacijevega medu
  • 1 limona
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • mleti čili
  • sol in poper

Priprava:

  • Limono ožamemo. Kečap, med, limonin sok, stisnjen česen in oljčno olje zmešamo. Začinimo s soljo, čilijem in poprom.
  • Perutničke oplaknemo, osušimo in prelijemo z marinado.
  • Pokrijemo in za vsaj dve uri postavimo v hladilnik.
  • Marinirane perutničke opečemo na žaru.

več receptov za žar poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.