Magazin
1514 ogledov

Pirini rogljički

(Foto: Norbert Tutschek) Žurnal24 main
Ste že poskusili rogljičke iz pirine moke? Čokoholiki jih pomočite še v čokoladno glazuro.

Potrebujete:

  • 210 g pirine moke
  • 170 g masla
  • 140 g mletih orehov
  • 100 g sladkorja v prahu
  • zavitek vanilijevega sladkorja
  • 3 rumenjake
  • ščepec cimeta
  • 70 g čokolade v prahu
  • 1 dl ruma
  • 100 g jedilne čokolade

 

Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na: Jazkuham.si.

Priprava:

  • Pirino moko, omehčano maslo, sladkor, orehe, vanilijev sladkor, rumenjake, cimet in čokolado v prahu na hitro zgnetite v testo. Iz testa oblikujte kepo, jo zavijte v folijo in postavite v hladilnik za 20 minut.
  • Pekač obložite s papirjem za peko.
  • Iz testa oblikujte svaljke in iz njih rogljičke in jih postavite v pekač.
  • Pecite v pečici, ogreti na 170 stopinj, približno 15 minut.
  • Pečene rogljičke ohladite, medtem pa pripravite čokoladni obliv – čokolado z malo ruma stopite nad vodno kopeljo.
  • Rogljičke poljubno pomočite v čokolado.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.