Ste že poskusili rogljičke iz pirine moke? Čokoholiki jih pomočite še v čokoladno glazuro.
Potrebujete:
- 210 g pirine moke
- 170 g masla
- 140 g mletih orehov
- 100 g sladkorja v prahu
- zavitek vanilijevega sladkorja
- 3 rumenjake
- ščepec cimeta
- 70 g čokolade v prahu
- 1 dl ruma
- 100 g jedilne čokolade
Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na: Jazkuham.si.
Priprava:
- Pirino moko, omehčano maslo, sladkor, orehe, vanilijev sladkor, rumenjake, cimet in čokolado v prahu na hitro zgnetite v testo. Iz testa oblikujte kepo, jo zavijte v folijo in postavite v hladilnik za 20 minut.
- Pekač obložite s papirjem za peko.
- Iz testa oblikujte svaljke in iz njih rogljičke in jih postavite v pekač.
- Pecite v pečici, ogreti na 170 stopinj, približno 15 minut.
- Pečene rogljičke ohladite, medtem pa pripravite čokoladni obliv – čokolado z malo ruma stopite nad vodno kopeljo.
- Rogljičke poljubno pomočite v čokolado.
Dober tek!