Okusno pito pripravite takrat, ko pričakujete obiske ali pa kar tako. Tokrat s pršutom, gorgonzolo in češnjevimi paradižniki.
Sestavine:
- 25 dag listnatega testa
- 15 dag gorgonzole
- 15 dag pršuta
- 3 jajca
- 2 dl posnetega mleka
- 0,8 dl kisle smetane
- 5 češnjevih paradižnikov
- sol in poper
Priprava:
- Delovno površino potresite z moko, položite nanjo listnato testo in ga razvaljajte.
- Testo položite v okrogel pekač. Pršut na drobno zrežite in ga razporedite po testu.
- Zdrobite gorgonzolo in jo potresite po testu. Češnjeve paradižnike narežite na polovičke in jih razporedite po testu.
- V posodici zmešajte jajca, mleko in kislo smetano. Z zmesjo prelijte testo. Pecite 25 minut v pečici pri 200 stopinj Celzija.