Jeste dovolj rib? Namig, kako pripraviti okusno postrv, poiščite spodaj.
Sestavine:
- 4 postrvi
- 15 dag ajdove moke
- 150 ml mleka
- olje (za cvrtje)
- sol
- poper
- sok limone
Priprava:
- Za postrvi v ajdovi moki najprej očistimo ribe ter naredimo fileje. Fileje pokapamo z limoninim sokom ter popopramo. V globok krožnik damo mleko in ga posolimo. Vanj pomočimo postrvi, ki jih nato povaljamo v ajdovi moki.
- Na ponvi segrejemo olje in v njem ocvremo postrvi, na vsaki strani pečemo okoli 3-4 minute (postrvi so gotove, ko oči postanejo bele).
- Postrvi v ajdovi moki postrežemo z zelenjavo ali krompirjem in jih okrasimo z rezinami limone in z vejicami timijana.
Nasvet:
Postrvi v ajdovi moki lahko spečemo tudi cele in ni nujno, da delamo fileje.
več receptov za ribje jedi poiščite tukaj!