Magazin
292 ogledov

Postrv v ajdovi moki

postrv Blanka Kefer
Jeste dovolj rib? Namig, kako pripraviti okusno postrv, poiščite spodaj.

Sestavine:

  • 4 postrvi
  • 15 dag ajdove moke
  • 150 ml mleka
  • olje (za cvrtje)
  • sol
  • poper
  • sok limone

Priprava:

  • Za postrvi v ajdovi moki najprej očistimo ribe ter naredimo fileje. Fileje pokapamo z limoninim sokom ter popopramo. V globok krožnik damo mleko in ga posolimo. Vanj pomočimo postrvi, ki jih nato povaljamo v ajdovi moki.
  • Na ponvi segrejemo olje in v njem ocvremo postrvi, na vsaki strani pečemo okoli 3-4 minute (postrvi so gotove, ko oči postanejo bele).
  • Postrvi v ajdovi moki postrežemo z zelenjavo ali krompirjem in jih okrasimo z rezinami limone in z vejicami timijana.

Nasvet:

Postrvi v ajdovi moki lahko spečemo tudi cele in ni nujno, da delamo fileje.

več receptov za ribje jedi poiščite tukaj!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.