Magazin
16 ogledov

Potujte, ko drugi slavijo

letalo Shutterstock
Tudi gneči na cestah in v zraku se je mogoče izogniti.

Želite med božično-novoletnimi počitnicami potovati, vendar ne marate gneče? Poiskali smo nekaj nasvetov, kako se izogniti polnim hotelom in parkiriščem ter pretirani gneči na letališčih.

Potujte na praznik

Za božič ali silvestrovo na cestah in letališčih ni več gneče, letalske vozovnice pa so cenejše – potujte torej takrat, ko drugi praznujejo. Če to ni mogoče, se na pot odpravite dva dni pred prazniki, vračajte pa se dva dni po njih. Če potujete z letalom, izberite manjša letališča, ki so po navadi bolj oddaljena od mesta in zato manj oblegana.

Poslovni hoteli samevajo

Med prazniki so polno zasedena tudi letališka parkirišča, zato razmišljajte, kje boste pustili avto. Raziščite, ali je v bližini letališča zasebno parkirišče in ali je do letališča avtobusna povezava.
Tisti, ki boste med počitnicami prenočevali v hotelu, se odločite za takega, ki je namenjen poslovnežem. Hoteli, ki so odvisni predvsem od poslovnežev, med prazniki namreč samevajo in tako ponujajo nižje cene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.