Magazin
2891 ogledov

Pri pranju večina dela to napako. Nikar ...

Pralni stroj Profimedia
Če je vaše perilo po pranju in likanju grobo, delate to napako.

Ena pogosta napaka pri pranju naredi perilo grobo in neprijetno na dotik. Dovolj je le ena malenkost, da perilo postane mehkejše.

Mehko in dišeče perilo ni pomembno le za udobje, pač pa tudi za zdravje kože. Groba oblačila lahko povzročijo nelagodje, draženje in celo alergijske reakcije. Poleg tega pravilno pranje in likanje podaljša življenjsko dobo tkanin, barve ostanejo živahne, oblačila pa zdržijo dlje.

Obstaja trik, ki bo poskrbel, da vaše perilo po pranju in likanju nikoli več ne bo grobo. Veliko ljudi naredi isto napako, ne da bi se tega sploh zavedali.

Manj je več!

Marsikdo verjame, da bo perilo čistejše in lepše dišalo, če bodo v stroj dali več detergenta, a to ne drži. Nasprotno, presežek praška poškoduje stroj in naredi perilo bolj grobo. Poleg tega, da poškodujete stroj in oblačila, lahko povzročite tudi zdravstvene težave. Če detergenta ne sperete temeljito, lahko povzroči draženje kože ali alergijske reakcije.

Če opazite, da je perilo po pranju trdo in grobo na otip, je to jasen znak, da uporabljate preveč detergenta. Čeprav bo umazanija odstranjena, se bo blago hitreje obrabilo, barve bodo zbledele in oblačila bodo postala neudobna. Poleg tega tvegate alergijske reakcije.

Če uporabite preveč praška, se ustvari odvečna pena, zaradi česar se kosi sprimejo drug z drugim in se ne sperejo dobro. Na oblačilih ostanejo vidni ostanki detergenta, stroju pa škoduje odvečen prah, ki se težko raztopi in maši odprtine.

Zato je pomembno, da ste pozorni na količino detergenta, ki ga uporabljate. Na primer, za stroj z zmogljivostjo sedem kilogramov (če perilo ni zelo umazano) zadostujeta dve žlici detergenta. Če perilo perete ročno, potrebujete še manj.

Odstranite ostanke detergenta!

Prav tako je pomembno upoštevati kakovost detergenta, ki ga uporabljate. Koncentrirani detergenti imajo močnejši učinek in zahtevajo manjšo količino kot običajni praški.

Da bi preprečili draženje kože, je ključnega pomena, da s perila odstranite ostanke detergenta. Perilo namočite v vodo, ki ste ji dodali skodelico kisa (pomaga, da se odvečni pralni prašek lažje odstrani), nato pa z roko zdrgnite vidne sledi praška.

Perilo pustite v tej raztopini eno uro, nato pa ga položite v stroj in vklopite samo program za izpiranje, piše Net.hr.

enaa PROMO Uporabno Priročne funkcije pralnih strojev Pralni stroj Magazin Trik, s katerim boste porumenelemu perilu povrnili belino ženska, pralni stroj Magazin Pozabite na kis, tako najceneje in najbolje očistite pralni stroj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.