Magazin
34 ogledov

Prva uradna šola seksa je bila le potegavščina

seks strast erotika Shutterstock
Švedska umetnica in "ustanoviteljica“ prve uradne šole seksa na svetu v Avstriji je priznala, da je bil projekt izdelana potegavščina.

"Nisem bila presenečena, da je bilo toliko zanimanja zanjo. Seks se še vedno prodaja," je povedala Ylva-Maria Thompson, ki se je konec novembra znašla na naslovnicah z oznanilom, da bo vodila avstrijsko šolo seksa. V prvi mednarodni šoli spolnih odnosov naj bi namreč učili, kako postati boljši ljubimec ali ljubimka, odprla pa naj bi se sredi decembra. Vendar pa je Švedska umetnica, ki je nekoč vodila erotični televizijski program in je znana tudi po svojem umetniškem delu Anonimni ekshibicionisti, ki predstavlja kipe na stotine spolnih organov Švedinj, pretekli teden razkrila, da je šlo za potegavščino. Z njo naj bi avstrijska zagovorniška skupina po imenu The Bird Base želela opozoriti na nizko rodnost v državi. Thompsonovo so prosili za sodelovanje in z veseljem je privolila.

Švedinja sicer ni bila prav nič presenečena nad izjemnimi odzivi medijev po celem svetu, jo je pa presenetilo, kako dobro je bila sprejeta novica o šoli in koliko resnih vprašanj je bilo zastavljenih na temo njenega delovanja. Poleg tega se ji je zdelo zanimivo dejstvo, da mediji niso preverili resničnosti zgodbe. "Mislim, da so v medijih ugotovili: če je zgodba predobra, da bi bila resnična, je ne preverjaj preveč temeljito. Vsekakor so si želeli zgodbe," je prepričana Thompsonova.

Čeprav institucija ne bo izpolnila svoje zastavljene naloge šole seksa, bodo v njej še vedno usposabljali trenerje za seks, dejavna članica institucije pa bo ostala tudi švedska umetnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.