Magazin
25 ogledov

Punč

Za še bolj dišeče praznike. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Receptov za punč je veliko, danes smo izbrali takšnega, ki ga boste brez težav lahko pripravili sami. S prazničnimi začimbami, seveda.

Potrebujete:

  • 1,5 l jabolčnega soka
  • 1 l brusničnega soka
  • 120 ml brandyja
  • 50 g rjavega sladkorja
  • korenino ingverja
  • 3 cimetove paličice
  • 2 žlički klinčkov
  • 2 manjši jabolki
  • 250 g malin (zmrznjenih)


Priprava:

  • Ingver olupite in narežite na majhne koščke, jabolka na srednje velike koščke.
  • V večji posodi zmešajte jabolčni in brusnični sok, brandy, sladkor, cimet, ingver, klinčke, maline in jabolka.
  • Pristavite na kuhalno ploščo, kuhajte do vretja, nato temperaturo zmanjšajte skoraj na minimum in kuhajte še 15 minut.
  • Da bi se v punču znebili drobnih plavajočih koščkov, punč prelijte skozi cedilo.
  • Punč nato prelijte v stekleno servirno posodo in mu primešajte jabolka.
  • Postrezite toplega.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.