Pečen riž je odlična priloga k mesnim in zelenjavnim jedem. Tokrat ga začinite s čilijem, po želji pa mu primešajte še rakce, zelenjavo ali meso.
Sestavine:
- 350 g riža basmati
- 2 sveža rdeča čilija
- žlička kardamomovih semen
- oljčno olje
- 2 koščka masla
- 4 klinčki
- žlica paradižnikove mezge
- sol, poper
- majhna limona
Priprava:
- Riž skuhajte, čili drobno nasekljajte.
- V večji ponvi pogrejte malo oljčnega olja in maslo, nato dodajte kardamomova semena, čili, klinčke in paradižnikovo mezgo ter solite in poprajte.
- Kuhajte dve minuti, medtem ves čas mešajte.
- Nato v ponev stresite kuhan riž in dobro premešajte.
- Riž odstavite z ognja, ga pokapajte z limoninim sokom, premešajte in postrezite.