Sezona jesenskih buč se je začela. Danes pripravite rižoto.
Sestavine:
- 3 žlice olivnega olja
- 2 čebuli
- 650 g buč
- 500 g riža
- 1/8 l belega vina
- 3/4 l soka kuhane zelenjave
- 100 ml smetane
- 50 g parmezana
- 3 žlice masla
- 3 žlice medu
- nasekljana krebuljica
- sol
- poper
- muškatni orešček
Priprava:
- Čebulo in kos buče narežite na majhne koščke, ki jih popražite na olivnem olju.
- Dodajte riž za rižote. Zalijte z belim vinom in zelenjavno osnovo ter zavrite.
- Tik preden je rižota skuhana, primešajte smetano in nariban parmezan. Solite in poprajte ter začinite s sveže nasekljano krebuljico in mletim muškatnim oreščkom.
- Iz preostalih buč izdolbite kroglice ter jih dušite skupaj z maslom in medom. Z medenimi kroglicami okrasite rižoto.