Magazin
18 ogledov

Šanghaj - svet v malem

Šanghaj, EXPO, svetovna razstava
1/20
Žurnal24 main
V kitajskem mestu Šanghaj so slavnostno odprli Svetovno razstavo EXPO 2010. Na njej se predstavlja 189 držav, med njimi tudi Slovenija.

Razstavo so odprli z večminutnimi ognjemeti, laserskimi žarki in vodnimi fontanami.

"Svetovna razstava EXPO je največji dogodek, ki kaže najboljše dosežke človeške civilizacije. Je tudi dobra priložnost za ljudi z vsega sveta, da širijo veselje in prijateljstvo," je dejal kitajski predsednik Hu Jintao na kosilu s svetovnimi voditelji.

Vas zanima, kako se bodo na razstavi predstavile države? V povezavi si oglejte, kako bo mega dojenček pozdravil obiskovalce v španskem paviljonu.

Med svetovnimi voditelji, ki so se udeležili odprtja razstave, je bil tudi francoski predsednik Nicolas Sarkozy.

S soprogo Carlo se je sprehodil po vrtovih pred številnimi paviljoni, v katerih se predstavljajo države.

Kitajska je v organizacijo letošnjega Expa vložila več milijonov evrov.

Kitajska finančna prestolnica Šanghaj je tako dobila novo železniško povezavo z letališčem in druge pomembne prometnice. Oblasti namreč pričakujejo, da bo razstavo povprečno vsak dan obiskalo 300 tisoč obiskovalcev.

Slovenija se predstavlja s knjigami
Tema slovenske predstavitve je Odprta knjiga, kar je povezano z Ljubljano kot letošnjo Unescovo svetovno prestolnico knjige.

Slovenska predstavitev bo potekala skozi osem knjig, od tega bo predstavitev sedmih knjig podprta še s kratkim filmom, kot osma knjiga pa bo predstavljena knjižica dr. Slavoja Žižka, ki jo je napisal posebej za to priložnost in bo brezplačno na voljo obiskovalcem paviljona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.