Magazin
1140 ogledov

Severina na meji doživela hladen tuš

Severina instagram
Severino so zadržali na srbski meji, jo zaslišali in temeljito preiskali.

Severinina odvetnica Jasminka Biloš je za 24sata povedala, da so o pridržanju pevke na meji z Srbijo obvestili hrvaško ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Povedala je, da je srbska policija Severino na meji pridržala 'brez vsake razlage'.

Preiskali so njeno osebno vozilo, prav tako njo in njenega menedžerja. Več ur je čakala na prihod dveh inšpektorjev republiškega ministrstva za notranje zadeve, ki ji nista povedala, zakaj je potreben razgovor in zaslišanje, niti ji nista povedala, da naj bi jo zadržali zaradi t. i. verbalnega delikta, ki je po srbskih zakonih kazniv.

Zaslišali so jo o njenih izjavah in stališčih do Srebrenice in genocida, kar ni bilo nujno zaslišanje, ker gre za zgodovinska dejstva. Nadalje so jo spraševali o nekaterih drugih njenih stališčih, kar je smatrala kot ustrahovanje, je povedala njena odvetnica.

Severina je srbskim policistom dejala tudi, da ne bo nikoli več prišla v Srbijo.

Biloš je tudi pojasnila, kako je pevka zahtevala svoje osebne dokumente in vrnitev na Hrvaško, kar ji je bilo tudi ugodeno. Severina je za 24sata pred tem povedala, da se je v Srbijo odpravila na zasebno zabavo, na katero pa na koncu ni prišla. Čeprav so ji na meji povedali, da lahko nadaljuje pot v Srbijo, se je pevka vseeno vrnila na Hrvaško.

Na potovanju v Srbijo se ni več počutila varno, je dejala njena odvetnica in dodal, da je šlo, ne glede na to, kako lahko definiramo pripor, "še vedno za odvzem prostosti za nekaj ur".

Pričakujejo nadaljnjo reakcijo ministrstva za zunanje in evropske zadeve, je zaključila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 18:56 26.avgust 2024.

    bo plenkovic vnovcil pri eu zapiranjih poglavij za srbijo