Magazin
33 ogledov

Silvester v belih hribih

žičnica, smučanje Žurnal24 main
Na polnočnici v snežinkah, eskimski vasi ali na nočni smuki.

Kot vse kaže, bosta božič in novo leto v dolini zelena, zato se bo treba, če želite preživeti snežne praznike, odpraviti v gore. Na Veliki planini bo tudi letos polnočnica, in sicer ob kapelici Marije Snežne v pastirskem naselju. Na Veliki planini v soboto in nedeljo pričakujejo sneženje in temperature precej pod ničlo, zato vam priporočajo, da k sveti maši pridete toplo oblečeni in obuti.

Kot Eskimi

Praznike v največjem slovenskem smučarskem središču lahko začnete z ogledom živih jaslic v Mojstrani. V Kransko Goro pa se je preselila tudi eskimska vas, tako da lahko noč preživite v enem od spalnih iglujev, v tistem z restavracijo se lahko okrepčate, ogrejete pa se lahko v igluju s finsko savno. V eskimski vasi lahko tudi silvestrujete.

Silvestrska smuka

Do 23. ure boste na silvestrovo lahko smučali na smučišču Ribnica na Pohorju. V vasici Ribnica pripravljajo tudi prednovoletne športne igre, pohode z baklami, ognjemet in silvestrovanje na prostem. Na smučišču Stari vrh lahko smučate do 22. ure, ob rezervaciji pa se lahko udeležite tudi nočnega sankanja.

Z baklami tudi v nedeljo

Če vas po božični večerji pohod ne bo mikal, se lahko nanj odpravite v nedeljo, 25. decembra. Ob 18. uri boste bakle dobili na križišču Popovičeve ulice in Ceste na grad v Celju ter se odpravili na Stari grad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.