Magazin
495 ogledov

Sirovi štruklji

sirovi štruklji Blanka Kefer
Če ste se vedno razveselili, ko jih je pripravljala vaša babica, spomine na otroštvo pričarajte s štruklji, ki jih boste pripravili sami.

Sestavine:

Testo:

  • 25 dag mehke moke
  • 1,5 dl mlačne vode
  • 3 dag olja
  • 10 dag margarine ali masla (za pokapanje)
  • 1 jajce
  • sol

Nadev:

  • 10 dag masla ali margarine
  • 3 jajca
  • 10 dag sladkorja
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 70 dag skute
  • 1 dl kisle smetane
  • 5 dag drobtin (za zabelo)
  • 8 dag rozin
  • 8 dag masla

Priprava:

  • Za sladke sirove štruklje najprej pripravimo testo.
  • Za testo najprej presejemo moko in v sredini naredimo jamico, kamor vlijemo olje, dodamo jajce in solimo. Prilijemo mlačno vodo, razmešamo, nato zgnetemo. Gnetemo deset do petnajst minut.
  • Iz testa oblikujemo hlebček in ga položimo na pomokano desko. Premažemo z oljem in pokritega pustimo stati pol ure. Na sredino pomokanega prta položimo hlebček, potresemo ga z moko, malce razvaljamo in premažemo z maščobo.
  • Na tanko razvlečemo in porežemo debele robove. Razvlečeno testo sušimo osem do deset minut. Dve tretjini testa premažemo z nadevom, eno tretjino pa rahlo pokapamo z maščobo.
  • Zvijemo in štrukelj lahno zavijemo v z drobtinami potresen prtič. Povežemo ga z vrvico in skuhamo v slanem kropu. Kuhan štrukelj vzememo iz vode in malce počakamo. Nato ga odvijemo, narežemo na kose in zabelimo s prepraženimi drobtinami.
  • Nadev pripravimo tako, da k razmešani maščobi dodamo rumenjake, polovico sladkorja in začimbe. Rahlo umešamo, dodamo pretlačeno skuto, rozine, smetano in trd sneg beljakov, med katerega smo vtepli preostali sladkor. Če je nadev premalo mazav, dodamo še dve žlici kisle smetane.

še več receptov za štruklje poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.