Magazin
16925 ogledov

Škandal na Evroviziji, Zala in Gašper nista več trinajsta!

zala kralj, gašper šantl
1/3
Thomas Hanses
Glasove beloruske žirije so izločili, saj so razkrili rezultate glasovanja v prvem polfinalu, kar je proti pravilom.

Namesto njihovih glasov so iz glasovanj v drugih državah pripravili agregat glasovanj, ki so ga upoštevali pri rezultatih. S tem se je strinjal tudi nadzornik glasovanja, družba Ernst & Young.

Ko so izvajali standardne postopke nadzora, pa so ugotovili, da so zaradi človeške napake uporabili napačen agregiran rezultat. To ni imelo vpliva na glasovanja po telefonu ali na zmagovalca, prav tako ostaja enak vrstni red prvih štirih pesmi.

Zdaj so objavili nove rezultate, ki so skladni s pravili.

Zala in Gašper sta po ponovni objavi rezultatov glasovanja na 15. mestu in ne več na trinajstem. Pred Slovenijo sta po novih rezultatih skočila Ciper in Malta, ki sta bila prej 15. in 16. 

Peta je po novem Švedska, ki je bila prej šesta, mesti so zamenjali z Norveško. Severna Makedonija je na sedmem mestu zamenjala Azerbajdžan, ki je padel mesto niže. Avstralija ostaja deveta in Islandija deseta. 

"EBU in njeni partnerji digame in Ernst & Young se globoko opravičujejo, da te napake niso odkrili prej in bodo, da se kaj takega prepreči v prihodnje, pregledali vse postopke v procesu," so sporočili.

Gašper Šantl in Zala Kralj Magazin Žalostno, kako smo pričakali Zalo in Gašperja Evrovizija 2019 Evrovizija 2019 Magazin Velika zmagovalka je Nizozemska, tudi Zala in Gašper odlična!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • mojca51 14:01 23.maj 2019.

    Četudi bi bila zadnja,to ne bi bil škandal, twmveč realnost.

  • Tomaz_321 11:58 23.maj 2019.

    Meni je večji škandal to, da Žurnal dopusti zavajajoče oglase ala "Irgimonsa" ali pa kako na hitro zaslužiti! Bo to kdo od odgovornih kaj brisal???

  • Snežinko 09:58 23.maj 2019.

    Kakšen škandal neki!!!!!!! Škandal bi bil, če bi se zamenjal zmagovalec, tako pa je samo "manjši spodrsljaj", nič drugega. Ne pretiravajte! Aja... saj to je žurnal, tu se vedno pretirava...