Za sladico specite pito. Ker se je sezona sliv že začela, jo pripravite kar z njimi.
Sestavine:
za testo:
za nadev:
- 1/2 kg sliv, razrezanih na polovice
- vanilijev puding
- 6 dl mleka
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- sok pol limone
Priprava:
- Penasto umešajte zmehčano maslo, sladkor v prahu in sol. Dodajte moko, jajce in tri žlice mleka ter na hitro zgnetite v kepo.
- Zavijte v aluminijevo folijo in pustite počivati v hladilniku vsaj pol ure.
- Pečico segrejte na 180 stopinj. Globlji pekač malce namažite z oljem ali maslom ter obložite s peki papirjem.
- Zavrite pol litra mleka, v preostalo mleko pa zamešajte puding, dve jajci, sladkor, vanilijev sladkor in sok pol limone.
- Ko mleko zavre, mu dodajte preostalo mešanico in kuhajte po navodilih z vrečke pudinga.
- Kuhano mešanico pustite, da se ohladi, pri čemer občasno premešajte.
- Testo razgnetite po dnu pekača.
- Večkrat ga prebodite z vilico, nato pa ga prelijte s kremo.
- Čez kremo enakomerno razporedite koščke sliv in pecite v ogreti pečici približno 20 minut.