Magazin
31 ogledov

Slovenske ulice bodo postale pravljične

ana monro Ana Monro
Za en popoldan bo Gledališče Ane Monro ulice spremenilo v čarobni svet luči.

Ko se ura premakne in ozračje ohladi, mestne ulice vsako jesen ogreje Gledališče Ane Monro s svojim festivalom ognja in luči Ana Plamenita. Letos bodo razsvetlili tri mesta; najprej bo 16. novembra na vrsti Ljubljana, dan zatem bodo obiskali Kamnik, 20. novembra pa Maribor.

Letos bodo greli Moste

Festival je bil prejšnja leta v Ljubljani vezan predvsem na Trnovo, letos pa se po vzoru Ane Desetnice seli v Moste, v bližino kluba Zlati zob. Tudi tokrat boste lahko ozračje soustvarjali obiskovalci, saj so za vas pripravili skupno izdelovanje senčnih lutk, papirnatih klobukov in majhnih latern. Če se jim želite pridružiti, s seboj prinesite čist prazen steklen kozarček za vlaganje.

V Ljubljani bo Ana Plamenita iskala tudi zgodbe, zato obiskovalce pozivajo, naj ob obisku z njimi delijo svojo zgodbo.

Ognjenica

Letos bo festival bogatejši za še en dogodek, Ognjenico, ki je srečanje slovenskih ognjenih artistov. Obetate si lahko solo nastope bruhanja, požiranja in manipuliranja ognjenih zubljev ter ognjeni ples. Ta del dogajanja bosta vodila Danijela Kraševec in Zoran Posinković. Vsi dogodki bodo brezplačni.

Predstava Sodrga

Del Ane Plamenite v Kamniku bo predpremiera ognjene predstave Sodrga, v produkciji KD Priden Možic in olektiva Šlosart.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.