Tokratno sobotno kosilo naj bo malce drugačno. Za spremembo si privoščite mesne kanelone.
Sestavine:
- 10 kanelonov
- 500 g mletega mešanega mesa
- čebula
- 3 stroki česna
- 3 korenčki
- 150 g pelatov
- šopek peteršilja
- olivno olje
- bazilika
- rožmarin
- lovorov list
- muškatni orešček
- sol in poper
- malo sira za dekoracijo
Priprava:
- Čebulo in česen drobno nasekljajte, korenček postrgajte in naribajte.
- Na olivnem olju popražite čebulo, ko ta porumeni, dodajte česen, na hitro premešajte in dodajte mleto meso.
- Meso pražite, solite in poprajte, mu primešajte vejico rožmarina, lovorov list in nariban korenček.
- Dušite še nekaj časa, nato mesu primešajte pelate ali paradižnikovo omako. Dodajte nekaj lističev bazilike in kuhajte še 20 minut.
- Po potrebi meso prelijte z vodo ali vinom, proti koncu kuhanja primešajte še nasekljan peteršilj in malo nastrganega muškatnega oreščka.
- V slanem kropu skuhajte kanelone, jih odcedite in napolnite z mesnim nadevom.
- Kanelone lahko po želji zapečete še v pečici. V ta namen jih zložite v ognjevarno posodo, potresite s sirom in 10 minut pecite v pečici, ogreti na 180 stopinj.