Zelena solata, kraški pršut in pečena buča naj se srečajo v zdravi in pisani solati. Postrezite jo kot predjed ali kar kot glavno jed.
Potrebujete:
- 40 dag očiščene buče (olupljene in brez semen)
- olivno olje
- 3 šalotke
- 20 dag mešane zelene solate (motovilca, rukole, ledenke ...)
- 10 dag kraškega pršuta
- balzamični kis
- poper
- sol
Priprava:
- Pečico ogrejte na 200 stopinj Celzija.
- Bučo narežite na krhlje, ki jih stresite v pekač. Dodajte olupljene šalotke, pokapajte z olivnim oljem, solite in zmešajte.
- Postavite v ogreto pečico in pecite približno pol ure oziroma toliko časa, da so krhlji buče lepo mehki. Vmes enkrat ali dvakrat premešajte.
- Pršut narežite na trakove, solato očistite, operite in osušite.
- Na krožnike naložite solato, solite in poprajte, pokapajte z oljem in balzamičnim kisom in zmešajte.
- Dodajte še tople, a ne vroče krhlje buče in pršut. Takoj postrezite.
- Po želji dodajte tanke rezine parmezana, trdo kuhano jajce, paradižnik, radič ...
Dober tek!