Popoldne izkoristite za sladko ustvarjanje. Z otroki specite prazničnega medvedka.
Bodite ustvarjalni in z otroki specite medvedka. Zamisel zanj nam je zaupala Suzana Belak Pungarnik, avtorica knjige Ustvari živalske podobe.
Za izdelavo medvedka potrebujete:
- jedilne barve v tubi
- pol vrečke suhega kvasa
- 1,5 dl mlačne vode
- dve žlici sladkorja
- ščepec soli
- žlico oljčnega olja
- po dve žlici mletih orehov ter kokosove, pirine in bele moke tipa 500
- maslo
- papir, škarje, pečico, pekač in koničast nožek
Postopek:
- V mlačno vodo vsujte kvas, dodajte sladkor in ščepec soli ter malo počakajte.
- Nato dodajte moko in orehe ter po potrebi malo vode. Testo pustite pol ure počivati na toplem, nato pa ga na pomokani deski razvaljajte; če nimate valjarja, uporabite gladek kozarec.
- Iz papirja izrežite medvedka, ga položite na razvaljano površino in z noževo konico naredite obris.
- Medvedka dajte v pomaščen pekač in 20 minut pecite pri 150 stopinjah Celzija.
- Pustite, da se v pečici ohladi.
- Z barvami mu narišite oči in gobček, telo pa naj mu krasi karovzorec ali barva po vašem okusu.