Magazin
28 ogledov

Stranišče spremenili v lokal

Attendant Cafe London
1/7
Attendant Cafe London
Si predstavljate, da bi se na kavico in slasten sendvič odpravili kar v javno stranišče? Če se vam zdi zamisel zanimiva, se morate odpraviti v London.

Javno stranišče zraven podzemne železnice v Londonu je po več letih propadanja spet zaživelo. A ne kot stranišče; novi lastnik Peter Tomlinson si je zamislil, da bi prostor, v katerem so moški nekdaj opravljali potrebo, spremenil v lokal. Poimenoval ga je Attendant.

Obnova zapuščenega stranišča je stala okoli sto tisoč funtov, lastnik pa si je zaželel, da bi prostor ohranil prvotni videz in detajle, ki jih je imel do tedaj. Keramični pisoarji v viktorijanskem slogu so se tako spremenili v pult oziroma mizice za obedovanje, tudi ploščice so ostale enake.

Seveda je vonj po starem stranišču zamenjal takšen po kavi, prigrizkih in pecivu, bojazen, da bi bil prostor nehigieničen, pa po številnih razkuževanjih in delu čistilnih servisov ne obstaja več.

Lokal, ki je odprt nekaj mesecev, je že postal priljubljena točka turistov. Ga boste obiskali tudi vi? Preden pa se odpravite na kavico in kolaček v nekdanje stranišče, si utrinke iz lokala oglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.