K svinjskim kotletom v omaki odlično teknejo široki rezanci. Dober tek!
Sestavine:
- 6 svinjskih kotletov
- sol
- maščoba
- 200 g čebule
- 40 g moke
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 60 ml belega vina
- 2 kisli kumarici
- 2 čajni žlički kaper
- 2 čajni žlički gorčice
- ščepec sladkorja
- peteršilj (drobno sesekljan)
Priprava:
- Kotlete najprej potolčemo, jih na robovih zarežemo, solimo, povaljamo v moki in na obeh straneh na maščobi popražimo.
- Drobno sesekljano čebulo popražimo na isti maščobi, na kateri smo pražili kotlete, zgostimo z moko in dodamo paradižnikovo mezgo. Vse skupaj še malo popražimo.
- Nato prelijemo z vinom in dodamo pol litra vode. Dodamo kotlete in vse skupaj dušimo. V omako primešamo narezane kumarice, kapre, gorčico, sladkor in peteršilj.