Magazin
100 ogledov

Testeninska solata s postrvjo

testeninska solata Blanka Kefer
Ljubitelji testenin si testeninsko solato s paradižnikom in dimljeno postrvjo lahko pripravite tudi za v službo. Vsekakor pa je jed odlična za lahko kosilo ali večerjo.

Sestavine:

  • 350 g pisanih zvitih testenin
  • 10 listov peteršilja
  • 22 kosov češnjevih paradižnikov
  • 3 kosi mlade čebule
  • 200 g fileja dimljene postrvi
  • 150 g jogurta
  • 5 jedilnih žlic jabolčnega kisa
  • 5 jedilnih žlic sončničnega olja
  • sol in poper

Priprava:

  • Za solato s testeninami, paradižnikom in dimljeno postrvjo moramo najprej v večji količini slane vode skuhati testenine, jih odcediti in odstaviti.
  • V pečico, ki smo jo ogreli na 160 stopinj, vstavimo 12 češnjevih paradižnikov, začinjenih z malo oljčnega olja in soli. Dušimo 10 minut.
  • Medtem dobro operemo liste peteršilja, jih otresemo do suhega, preostale paradižnike prepolovimo, mlado čebulo narežemo na tanke obročke, postrvi odstranimo kožo in meso natrgamo na večje kose. Jogurt, kis in sončničo olje zmešamo, primešamo ostalim sestavinam in dodamo testenine. Začinimo s soljo in poprom.
  • Okrasimo s češnjevimi paradižniki in svežim peteršiljem ter takoj postrežemo.

Nasvet:

Solata s testeninami, paradižnikom in dimljeno postrvjo je odlična večerna jed, ki jo lahko poljubno popestrimo z različnimi dodatki.

več solat s testeninami poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.