Zdravo kosilo pripravite s tofujem, čilijem in arašidovim oljem.
Sestavine:
- 500 g tofuja
- 3 rdeči čiliji
- 125 ml arašidovega olja
- 2 stroka česna
- 1 čajna žlička nastrganega ingverja
- 1 limeta
- 1 žlička ribje omake
- 1 žlica rjavega sladkorja
- olje za cvrtje
Priprava:
- Čilije sesekljajte na poljubno velike koščke, enega lahko narežete tudi na tanjše trakove. Tofu narežite na koščke. Česen zdrobite in sesekljajte, iztisnite limetin sok.
- V keramični posodici dobro zmešajte vse sestavine (razen olja za cvrtje), tako da bodo koščki tofuja dobro prekriti z marinado. Posodico pokrijte s plastično folijo in jo vsaj štiri ure, najbolje pa čez noč, marinirajte v hladilniku.
- V vok vlijte malo olja, ga segrejte pri visoki temperaturi in v njem postopoma popecite nekaj koščkov tofuja. Pecite jih okoli dve minuti oziroma toliko časa, da postanejo zlato rjavi. Ponudite še vroče kot okusno predjed ali kot prilogo k rižu.