Magazin
1722 ogledov

Tom Cruise, princ Harry, Elon Musk ... Letos pa je nagrajenec Ivo Boscarol!

Ivo Boscarol Profimedia
Velika čast za Iva Boscarola.

Ivo Boscarol je bil z glasovanjem komisije soglasno sprejet v izbrano druščino prejemnikov nagrade Žive legende evropskega letalstva (Living Legends of Aviation), so sporočili na njegovi uradni spletni strani.

Nagrado, ki jo podeljuje ameriška letalska akademija Kiddie Hawk Air Academy, je prejel prejšnjo soboto v prireditvenem centru Scalaria v Avstriji.

Nagrado ljudem z izjemnimi dosežki v letalstvu in vesoljski tehnologiji podeljujejo že od leta 2003, med prejemniki pa so različni podjetniki, astronavti, inovatorji in piloti ter zvezdniki.

Med prejemniki so bili pretekla leta tudi Buzz Aldrin, Tom Cruise, Jeff Bezos, Harrison Ford, princ Harry, Elon Musk, Morgan Freeman ...

"Akademiji se zahvaljujem, da je prepoznala moje dosežke in prispevek k razvoju letalstva. Osebno mi nagrada, naziv in postavitev ob bok drugim legendam letalstva pomenijo priznanje in dokaz, da letalski svet ceni moj doprinos ter verjame, da moja certifikacija električnega letala za varno komercialno uporabo postavlja temelje brezemisijskemu, čistemu in tihemu letalstvu," je ob prejemu nagrade povedal Boscarol.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Friderik1950 20:20 02.september 2024.

    Lahko bi ga recimo ponoči poiskali z blindiranim črnim avtom in ga pod prisilo privedli v štab Slvenske vojske, kjer bi ga že čakali trije ministri in PV. Povedali bi mu, da nima izbire, da dobi denarja koliko hoče, da ...prikaži veča čez noč postavi fabriko dronov, nekje na Štajerskem, Ob spoznanju, da morda še živi nekaj mojstrov in tehnikov, iz nekoč cvetoče aluminijske, jeklarske, elektro in strojne industrije bi mu moralo uspeti.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 19:39 02.september 2024.

    Seveda...Ker je svojo tehnologijo prodal ameriški vojski...No, neke izbire ravno ni imel :DD