Magazin
41 ogledov

Veliko priznanje za Slovenijo

Hrana Shutterstock
Izvrstna hrana in izjemna postrežba so komisijo kulinaričnega vodnika Gault Millau prepričali, da so v vodnik za leto 2012 umestili tudi slovenske gostilne.

Priznani francoski kulinarični vodič Gault Millau namesto bolj znanih kulinaričnih zvezdic gurmanske užitke ocenjuje s kuharskimi čepicami. Točke podeljujejo izključno na podlagi kakovosti hrane, ambient, postrežba in vse ostalo, kar spada v gastronomski raj, pa ocenijo posebej. Pri omenjenem vodiču ne sprejemajo plačil za uvrščanje gostiln na seznam.

Gault Millau vabi gurmane z vsega sveta na gastronomske užitke, letos tudi v Slovenijo.
Ocenjevalci so izbrali 25 slovenskih gostiln in med njimi z enako oceno 15 od sicer 20 možnih točk najvišje uvrstili:

  • Gostilna Pri Danilu, Reteče pri Škofji Loki
  • Gostilna Pri Lojzetu (dvorec Zemono), Vipava
  • Gostilna Pri Poku, Brezovica pri Ljubljani
  • Restavracija JB v Ljubljani

Omenjene gostilne so si z oceno prislužile vsaka po dve gastronomski čepici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.