Magazin > VIP
23 ogledov

"Amy umrla nasilne in nenaravne smrti"

Amy Winehouse
1/13
Žurnal24 main
Čeprav so britanski mediji sprva pisali, da Amy Winehouse ni umrla nasilne smrti, naj bi v poročilu mrliškega oglednika zdaj pisalo ravno obratno.

Obdukcija, ki so jo na pevki izvedli v ponedeljek zgodaj zjutraj, je po pisanju britanskih medijev pokazala, da je Amy umrla nasilne in nenaravne smrti. Mrliški oglednik je primeru dodelil oznako Section 20 postmortem, kar naj bi pomenilo, da "obstaja razumljiv vzrok za sum, da je oseba umrla nasilne in nenaravne smrti, ali na kakšen drugačen način, ki bi zahteval preiskavo." Čeprav se je še včeraj pisalo, da policija ni našla sumljivih okoliščin smrti, bodo po novih ugotovitvah mrliškega oglednika zdaj sprožili temeljito preiskavo, še pišejo britanski mediji.

Krivi mediji?
Medtem pa na dan prihaja vse več podrobnosti iz Amyjinega življenja, ki je po besedah novinarja Charlesa Laveryja propadlo tudi zaradi medijev. Lavery, ki je novinar britanskega časnika Sunday Mail, je na svojem blogu zapisal, da so mediji že lep čas prisluškovali Amy in njeni družini, prav tako naj bi imeli celo vpogled v njen medicinski karton. Tarča medijev naj bi bila celo njena starša, brat Alex in njena ljubezen Blake Fielder-Civil. "Zasebnost je bila zadnja stvar, na katero se je Amy lahko zanesla. Bila je ena največjih zvezd, mediji so ves čas vedeli, kje je, kaj počne in s kom se druži," je povedal Laveryjev neimenovani vir.

Niso je pustili pri miru
"Mediji so imeli ogromno Amyjinih fotografij, sledili so ji na vsakem koraku. Bili so povsod. Poznali so vse podrobnosti iz njenega življenja in podatke o njeni rehabilitaciji na kliniki za odvajanje od drog. Nekatere so dobili od njenih bližnjih prijateljev, vse ostalo so izvohali sami," je na svojem blogu charleslavery.org še zapisal Lavery in dodal, da so to počeli vsi britanski mediji.

Blaka izpustila iz oporoke
Čeprav so mnogi mediji v peteklih dneh pisali, da je Amy po vsej verjetnosti svoje imetje zapustila nekdanjemu možu Blaku, se je zdaj izkazalo, da ta ne bo dobil ničesar. Amy je namreč po koncu njunega zakona obnovila oporoko, v kateri ga je povsem izključila, vse bogastvo pa namenila staršem in bratu. Njeno premoženje naj bi bilo vredno okoli 10 milijonov funtov (približno 11 milijonov evrov).

Poleg tega, da bo ostal brez Amyjinega denarja, pa bo Blake očitno ostal tudi brez slovesa, saj mu uprava zapora, v katerem trenutno prestaja kazen zaradi posedovanja orožja, ne dovoli udeležbe na pogrebu. To mu je prav tako prepovedal tudi Amyjin oče Mitch, ki mu je dal jasno vedeti, da ga na pogrebu ne želi videti. Pogrebna slovesnost se bo odvijala danes, znano pa je, da bodo zvezdnico upepelili, nato pa se bodo od nje poslovili družinski člani in najbližji prijatelji.

V spomin na veliki talent
Amy so se medtem poklonili mnogi glasbeniki, tudi slovenski. Člani skupine U2 so ji na nedavnem koncertu celo poklonili pesem Stuck In A Moment. Na britanskem televizijskem programu Channel 4 pa bodo danes predvajali dokumentarni film Amy Winehouse: What Really Happened, ki so ga posneli že leta 2008. Dokumentarec so dopolnili z najnovejšimi dogodki in vanj vključili intervjuje z njenimi prijatelji in družino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.