Magazin > VIP
48 ogledov

Amy Winehouse našli mrtvo

amy getty 325
1/31
Žurnal24 main
Slavno pevko Amy Winehouse so popoldne našli mrtvo v njeni hiši v Londonu. Domnevno naj bi umrla zaradi prevelikega odmerka.

Razvpito britansko pevko Amy Winehouse so malo pred 16. uro našli mrtvo v njeni hiši. Domnevno naj bi smrt nastopila zaradi prevelikega odmerka, vendar policija tega ne bo uradno potrdila do obdukcije. Znakov, da bi šlo za zločin, ni bilo, še poroča TMZ.

Policija je uradno le potrdila, da so našli mrtvo žensko v hiši v severnem predelu Londona Camden Square, po tem ko so tja na pomoč poklicali reševalce. Da gre za pevko, je potrdila njena založba Universal. "Nenadna smrt takšne talentirane glasbenice in umetnice nas je globoko prizadela. Naše molitve so v tem težkem času namenjene Amyjini družini, prijateljem in oboževalcem,“ so v sporočilu za javnost zapisali.

Žalostna novica o njeni smrti pa je prišla le malo zatem, ko je bilo na njeni uradni spletni strani objavljeno obvestilo o začasnem premoru od nastopanja z namenom, da bi si poiskala pomoč in se pozdravila. "Amy Winehouse se umika od vseh načrtovanih nastopov. Vsi vpleteni želimo storiti vse, da bi ji pomagali vrniti se na vrh in dobila bo toliko časa, kolikor ga bo za to potrebovala."

Izjemen glas, izjemen talent, izjemne težave

Amy Jade Winehouse se je rodila 14. septembra 1983 v Londonu v Veliki Britaniji in bi letos jeseni dopolnila 28 let.

Petkratna dobitnica glasbene nagrade grammy je bila znana po svojem izjemnem glasu in mešanici različnih glasbenih žanrov (R&B-ja, soula in jazza). Javnosti pa je bila znana tudi po škandalih, duševnih težavah in zasvojenosti s prepovedanimi substancami.

Njen debitantski album Frank leta 2003 je bil zelo uspešen v Veliki Britaniji. Zanj je prejela nominacijo za nagrado Mercury Prize. Amyjin naslednji album Back to Black leta 2006 ji je prinesel šest nominacij za grammyja, od tega jih je pet dobila in tako postala prva britanska pevka, ki je osvojila pet mikrofončkov, vključno s tremi od "velikih štirih": najboljša nova izvajalka, album leta in pesem leta.

14. februarja leta 2007 pa je prejela nagrado BRIT za najboljšo britansko izvajalko, nominirana pa je bila tudi za najboljši britanski album. Pohvalila se je lahko tudi s tremi nagradami Ivor Novello Award.

Winehousova je s svojimi pesmimi in velikim talentom pozitivno vplivala na popularnost glasbenic in soul glasbe. S svojim stilom pa ni vplivala le na glasbeno industrijo, ampak tudi na modno. Bila je muza nemškega oblikovalca Karla Lagerfelda. Od leta 2007 pa je tabloide začela polniti s škandali. Odvisnosti od drog in alkohola tudi po večkratnih obiskih v klinikah ni premagala. To se je nazadnje pokazalo pred kratkim, ko je nastopila v Beogradu. Obiskovalci so jo izžvižgali, saj je med nastopom komaj stala na nogah. Turnejo je takoj prekinila.

Z zakonom je začela še bolj toniti

Winehousova je bila enkrat poročena, in sicer z Blakom Fielderjem-Civilom. Leta 2007 je priznala, da ga je, ko je bila vinjena, pogosto pretepala. Slavne so tudi njune fotografije, na katerih sta se oba v modricah sprehajala po Londonu. Amyjini starši in tudi starši njenega soproga so zakonu nasprotovali. Bali so se namreč, da bosta storila samomor. Blakov oče je fane celo pozval k bojkotu njene glasbe. Pevkine težave so se sicer v zakonu močno poslabšale. Njen mož je nekoč celo javno izjavil, da je on Amy "predstavil" kokainu in heroinu.

Leta 2009 je Amy povedala, da je spet našla ljubezen. Z igralcem Joshem Bowmanom so jo januarja ujeli na počitnicah na otoku St. Lucia. Amy je bila takrat še poročena. Ločitev je postala uradna julija 2009.

Zdravljenja niso obrodila sadov

O pevkinih težavah se je veliko pisalo. Zbolela je tudi za depresijo in anoreksijo. Sami si je zadajala tudi rane. Po smrti njene babice, na katero je bila izjemno navezana, pa so se njene težave še poglobile. Najhujše pa je bilo leto 2007, ko je morala tudi iz zdravstvenih težav odpovedati koncerte po Evropi. Takrat so jo zaradi prevelikega odmerka heroina odpeljali v bolnišnico. V tistem času se je na medije obrnil tudi njen oče. Menil je namreč, da lahko le preko sedme sile doseže svojo hčer, ki je v tistem času mislila "da je življenja zanjo konec.“

Winehousova je bila v klinikah za odvajanje večkrat, a vsakokrat neuspešno. Nazadnje se je v kliniko vpisala konec letošnjega maja in tam ostala en teden.

Težave tudi z zakonom

Oktobra 2007 so jo na Norveškem ujeli z marihuano. Po plačilu kazni so jo izpustili. Aprila 2008 je udarila moškega. Ostalo je pri opravičilu in opozorilu. Maja istega leta so jo aretirali, ko je policiji v roke prišel video, na katerem naj bi kadila heroin. Izpustili so jo, saj niso mogli dokazati, kaj točno je kadila. Leta 2009 so ji sodili, ker je neko žensko udarila v oko. To naj bi se zgodilo med dobrodelno prireditvijo. Takrat naj bi tudi pljunila v sestro vojvodinje Catherine, Pippo Middleton.

Komentarjev 8