Najbolj znana slovenska chefinja Ana Roš je pekarno v centru Ljubljane odprla oktobra leta 2022. Na dan odprtja so bila pričakovanja tako velika, da so ljudje na svoj kos kruha v vrsti čakali že pol ure pred odprtjem, čez slabe tri ure pa strankam niso imeli več kaj ponuditi.
Oktobra pa je Roš presenetila z novico, da za en mesec zapirajo vrata. "Jutri za dober mesec zapiramo vrata Pekarne Ana, da bi osvežili prostor in pekarnin koncept. Vprašanje "brez odpadkov" pri ustvarjanju in kuhanju je ena od mojih prednostnih nalog in moja odgovornost do narave in družbe. S popolnimi laminiranimi testi se ne morem izogniti veliko nepotrebnim odpadkom, ki temeljijo na najboljšem maslu in najboljši moki. Ti odpadki so odpadki, ki jih ekipa Pekarne Ana ni zmogla reciklirati. Prostor je majhen, dan je prekratek," je Ana Roš sporočila na Facebooku in dodala: "Po dveh letih trdega dela in ustvarjanja danes razumem, kaj moramo storiti, da bo Pekarna Ana bližje našim vrednotam in prepričanju, vašemu zadovoljstvu in vašim potrebam. S prenovljenim konceptom bo Pekarna bližje meni, sezonskost, teritoriju in trajnosti. Kruh iz droži ostaja moja ljubezenska zgodba, drugačnega ne znam niti jesti. In ljubim sendviče! Pite iz svežega sadja! Pastel de nata, basque cheese cake s pehtranom."
Zdaj smo že januarja, a Pekarna Ana še vedno ni odprla svojih vrat.
Ljubitelji Aninih izdelkov bodo morali počakati do pomladi, piše N1. "Ker pa je odprtje odvisno tudi od obsega dela chefinje Ane in njenih ekip, točno določenega datuma še nimamo," je za omenjeni medij sporočila tiskovna predstavnica Ane Roš Stojan, katere ekipa je bila konec leta zasuta z delom.
“Polovica ekipe Hiše Franko je uspešno izpeljala 6-tedenski pop-up v Köbenhavnu, druga polovica je vodila Hišo Franko, se nato za dva tedna preselila v Ljubljano za pop-up v sodelovanju z Mastercardom, ekipa JAZ je oddelala pester december, silvestrovo pa smo odpeljali na treh različnih lokacijah. Tukaj sta bila še dogodek v sodelovanju z danskim veleposlaništvom in Slovensko turistično organizacijo in predstavitev slovenskih vinarjev na Danskem. Veliko nenačrtovane medijske pozornosti in s tem dela pa je prinesla nagrada chefinje Ane, ki jo je prejela v Dubaju v začetku novembra. Gre za priznanje Best Chef Voted By Professionals, kar pomeni, da je po mnenju svojih kolegov, najboljših kuharjev z vsega sveta, postala najboljša med njimi. Glede na povečan obseg dela smo se odločili, da si vzamemo malce več časa za ponovno odprtje Pekarne Ana,” je še pojasnila tiskovna predstavnica.
Čakanje se bo izplačalo. Ana namreč načrtuje novost. Na police bodo prišli gourmet sendviči ter sladke in slane pite, še poroča N1.
Po moje so 4 mišelinke cenejše, kot večerja pri njej.
En drek briga!!!!!
3 zvezdicami okrašen sendvič bo verjetno stal 20€.