Magazin > VIP
263 ogledov

Anela bo šolo obesila na klin

Od tekmovalk Anela ni dobila občutka nevoščljivosti. (Foto: Pro Plus) Žurnal24 main
Zmagovalka resničnostnega šova Supermodel Slovenije je Anela Šabanagić. Spregovorila je o žiriji, načrtih in Top modelu. Šolo bo za zdaj pustila ob strani.

Ste zmago pričakovali?
Na Supermodel Slovenije sem se prijavila z namenom, da bi se iz te velike priložnosti naučila čim več in izčrpala vse znanje, ki so nam ga nudili modni strokovnjaki. Zmaga ni bil moj primarni cilj, seveda pa sem se ves čas tekmovanja trudila za najboljše.

Glede na to, da so žirantje ves čas hvalili Anjo in Ajdo, ste verjeli, da boste zmagali vi?
Sama nisem dobila občutka, da so ves čas hvalili samo Ajdo in Anjo, saj je vsaka izmed deklet dosegla nekaj uspehov in spodrsljajev.

Svetlolaska, ki je ponosna, da ima močno osebnost in je zadovoljna s svojim videzom, je proti lepotnim operacijam, prav tako se ne bi slikala gola. Trenutno jo zanima izključno delo modela, tako da se bo temu tudi posvetila.

Bi po vašem mnenju morala zmagati katera druga?
Sem mnenja, naj zmaga najboljša, v tem primeru sem bila to jaz, čeprav smo bile vse zelo dobre in je bila konkurenca res močna.

Zakaj mislite, da se je žirija odločila za vas? Po čem se razlikujete od drugih deklet?
Mislim, da se je žirija, predvsem pa predstavnica modne agencije Next Models, odločila zame, ker so iskali dekle, ki bi lahko delalo na vseh področjih. Seveda pa pri tem pomembno vlogo igrata tudi dekletova značaj in osebnost.

Koliko časa mislite, da boste morali delati za 250 tisoč dolarjev, kolikor vam obljublja pogodba?
Moj zaslužek bo odvisen od tega, koliko se bom sama trudila in želela delati. Verjamem, da lahko zaslužim tudi več, če bom še naprej imela to voljo in željo po delu.

Katera tekmovalka je bila vaša najhujša konkurenca?
Po mojem mnenju je bila Ajda moja najhujša konkurenca, saj sva tudi v finalu ostali samo midve.

Kateri shooting vam je bil najbolj všeč?
Vsi shootingi, ki smo jih imeli, so bili na svoj način posebni. Seveda pa se najbolj spomnim slikanja za Max Factor kampanjo za maskaro False Lash Effect, saj je bila to moja prva kampanja v moji karieri.

Kaj mislite, da je pomembneje – dobra hoja ali dobre fotografije?
Dober model mora obvladati tako hojo kot narediti dobro sliko.

Zakaj se niste prijavili na Slovenski top model?
Na Slovenski top model se nisem prijavila, ker mi ne ponuja tega, kar si želim. Želim pa si dobro agencijo, ki me bo zastopala v tujini in mi omogočila prodor na tuje trge in čim več dela.

Anela %C5%A0abanagi%C4%87 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Je bilo med dekleti čutiti kaj nevoščljivosti?
Presenetljivo je, da se z dekleti še danes zelo dobro razumemo in res nisem dobila občutka nevoščljivosti od tekmovalk. Že med samim tekmovanjem nismo bile dejansko tekmice, ampak dobre prijateljice, ki smo ena drugi pomagale.

S katero ste se razumeli najbolje in s katero najmanj?
Z vsemi puncami sem imela zelo dober odnos. Posebej z zadnjo šesterico, s katero sem preživela največ časa. Žal pa s puncami, ki so zelo hitro izpadle, nisem mogla razviti odnosov, zato tudi danes nimamo stikov.

Katera je vaša največja vzornica v svetu mode?
Osebno nimam nobene vzornice, po kateri bi se zgledovala in želela biti kot ona. Ravno zato, ker je zelo veliko uspešnih modelov, se mi zdi, da moraš imeti svoj stil in osebnost, če želiš uspeti.

Kako je bilo živeti z dekleti, ki imajo iste sanje, pod isto streho?
Življenje med samim tekmovanjem je bilo zame enkratno, ker preprosto uživam v tem delu. Nisem se ozirala na druga dekleta, ampak sem se osredotočila in kar najbolje opravila svoje delo.

Anela %C5%A0abanagi%C4%87, Supermodel, zmagovalka | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Kakšni se vam zdijo člani žirije? Kdo vam je bil najbolj všeč?
Žirija je bila res super. Želela sem čim več izčrpati iz njih, saj vem, da so oni tisti pravi na tem področju. To so ljudje, ki so me navdihovali, da se podam v svet mode.

Med svoje hobije šteje nakupovanje, zabavo in spoznavanje novih ljudi, prosti čas pa preživlja s fantom, družino in prijatelji.

Se vam zdi, da ste bili ljubljenka žirije?
Ne zdi se mi, da sem bila ljubljenka žirije, saj je vsaka izmed deklet dobila tako kritike kot pohvale.

Ste se pripravljeni popolnoma predati manekenstvu? Potovati, živeti drugje, morda žrtvovati zasebno življenje?
Zdaj, ko je zmaga moja, sem dobila potrditev, da mi lahko uspe. Sama si to res močno želim, zato že komaj čakam, da odhitim v tujino in začnem z delom. Seveda bom za zdaj šolo pustila na strani, ker se želim popolnoma predati modelingu in v tem preprosto uživati. Hkrati pa se zavedam, da bodo potrebna tudi velika odrekanja za doseganje ciljev.

Mislite, da vam bo uspel preboj v tujino?
Sama se bom maksimalno predala modelingu in verjamem, da mi lahko uspe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.