Magazin > VIP
36 ogledov

Avto Jamesa Deana preklet

James Dean Reuters
Porsche, s katerim se je smrtno ponesrečil James Dean, ni ubil le hollywoodskega zvezdnika.

Ko so Jamesa Deana izrezali iz razbitin avtomobila, se porscheja (spyder 550) ni želel nihče dotakniti. Kaj šele, da bi razbitine nekdo kupil. Kot da bi čutili, da je avtomobil preklet.

Naposled pa se je le našel nekdo, ki si je porscheja zaželel in s tem sprožil nove tragedije. To je bil ljubitelj hitrih avtomobilov George Barris. Kri je začela teči takoj. Ko so razbitine pripeljali na njegovo dvorišče, se je strgala veriga. Avto je mehaniku padel na nogo in jo razmesaril. Barris je motor pozneje prodal zdravniku, ki se je v prostem času ukvarjal z dirkanjem. In tudi njemu porsche ni prinesel sreče. Med dirko se je namreč smrtno ponesrečil. A to še ni bilo vse. Delček dirkalnika je po udarcu zadel drugega dirkača, ki je zaradi hudih poškodb pristal v bolnišnici.

Dve pnevmatiki, ki sta po nesreči ostali celi, je prav tako kupil dirkač. Skoraj bi ga ubilo, ko sta na dirki obe hkrati eksplodirali.

Ostale dele Deanovega avtomobila so poslali na turnejo, s katero so opozarjali na previdnost na cesti. Organizatorjem je porsche ves čas povzročal sive lase. V Kaliforniji je popustila vrv in razstavni eksponat je padel na obiskovalca ter mu zdrobil kolke. Na drugi postaji turneje se je v vlačilca, na katerem je bil avto, zaletelo drugo vozilo, katerega voznika je katapultiralo na cesto. Do smrti so ga povozili. V Oregonu so tovornjaku z Deanovim avtomobilom popustile zavore in vozilo je zapeljalo v trgovino. Čeprav je bil porsche dobro pričvrščen, je razpadel na enajst delov. Ko so razbitine naložili na vlak proti Los Angelesu, so skrivnostno izginile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.