Eden najbolj slavnih slovenskih kuharjev Bine Volčič je obiskal zapor na Dobu, kjer je dobil priložnost poskusiti njihovo hrano. Bine se je, kot je povedal za naš medij, odzval na povabilo Bojana Majcna, direktorja zapora. Ta ga je na Dob povabil, da bi jim poskušal izboljšati stanje v njihovi kuhinji in obsojence naučiti, kako z osnovnimi sestavinami pripraviti okusno jed. "NA povabilo sem se odzval 10 minut po tem, ko sem ga prejel. To mi predstavlja izziv," je povedal Bine in dodal: "Nima smisla, da bi tam izvajali neko hudo kulinariko. Pomembna sta okus in količina. Za enkrat je vse še v povojih. Pogovarjamo se, da bi imeli delavnice z večerjo, ampak moja želja je bila, da bi to izvedli pod njihovimi pogoji, torej da uporabim sestavine, ki jih imajo sicer in v okviru njihovega 'budgeta',“ je povedal Bine.
Volčič pravi, da je bil obrok, ki ga je dobil na pokušino, zelo slab: "Ne, da je bilo zanič, bilo je brez okusa in pripravljeno brez kakršnegakoli občutka. Poskusil sem malo svinjine, malo mlincev, korenčkove omake in purana. Vse je bilo presušeno. Prav veliko ljubezni tukaj ni moglo biti. Na Dobu kuhajo obsojenci, zato mislim, da je motivacija največji problem.“ Dodal je, da bo s svojimi nasveti poskušal predstaviti, kako se da določene osnovne sestavine kar najbolje pripraviti: "Pokazati jim je treba, zakaj je pomembno, kako se kaj pripravi in da je razlika, če je svinjina v pečici eno uro ali tri ure.
predlagam naslov oddaje Kuhajmo s Casiraghijem :)
a bavci tudi to je ,,dvomim ,,njegova prefinjena rit je navajena velikooooo boljsega seveda ne na svoj racun,,,