Magazin > VIP
6428 ogledov

Bo Estelle zadnja švedska kraljica?

princesa Victoria, princesa estelle, kralj carl gustaf, švedska kraljeva družina Profimedia
Slabe napovedi za švedski dvor.

Zgodovinar in strokovnjak za švedski dvor, Herman Lindqvist, dinastiji Bernadotte že več let napoveduje težke čase. Lindqvist je zdaj šel še korak dlje in napovedal, da se bo monarhija s princeso Estelle, ki bo nekoč nasledila svojo mamo, prestolonaslednico Victorio, končala.

Kritiki monarhije so vse glasnejši, svari Lindqvist. "Že danes je več kot polovica prebivalstva in večina predstavnikov vlade proti monarhiji. Novi škandali lahko razvoj dogodkov pospešijo," je povedal že pred desetimi leti in dodal, da se bo morala družina Bernadotte, ki je prestol zasedla leta 1818, najpozneje čez 30 let posloviti od krone.

Lindqvist je glede obstoja monarhije še vedno črnogled, predvsem zato, ker so se na dvor priženili navadni smrtniki: "Več, kot se bo rodilo nekraljevskih otrok, bolj nesmiselno bo vse skupaj," je dejal

Kot je znano, je že žena kralja Carla Gustafa iz navadne družine in tudi njuni trije otroci so si življenjske sopotnike poiskali izven dvorov. 

Na vprašanje, ali bo Estelle nekoč sedla na prestol, je zgodovinar povedal: "Morda, verjetno pa bo zadnja, na žalost. Trend gre v to smer."
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.