Magazin > VIP
23355 ogledov

Bruce Willis se svoje bolezni verjetno sploh ne zaveda

Bruce Willis,Emma Heming Profimedia
Žena razkrila, kako danes živi eden največjih ameriških zvezdnikov, ki se je zaradi bolezni upokojil marca 2022.

Že od februarja je znano, da hollywoodski zvezdnik Bruce Willis boleha za demenco. Zdaj pa je o njegovem trpljenju spregovorila tudi njegova žena Emma Heming-Willis. Na vprašanje, ali se Bruce zaveda svoje bolezni, je odgovorila: "Težko je vedeti."

Dobrega pol leta po tem, ko so ameriškemu igralcu Bruceu Willisu odkrili demenco, je njegova žena v televizijskem intervjuju spregovorila o zvezdnikovi bolezni. "Težko je za osebo z diagnozo, težko je tudi za družino," je povedala v jutranji oddaji Today na NBC. Mati dveh otrok je dejala, da je težko reči, ali se Willis popolnoma zaveda svojega stanja. Prejeti diagnozo je bil hkrati "blagoslov in prekletstvo", je razkrila. Toda po diagnozi bolje razume, kaj se dogaja soprogu, zato je bolezen lažje sprejela. 

Marca 2022 je družina sporočila, da Willis trpi za afazijo in zaradi bolezni končuje filmsko kariero. Afazije so jezikovne motnje, kot so govorjenje, razumevanje, pisanje ali branje, ki se lahko pojavijo kot posledica različnih bolezni. Lani februarja so svojci tako sporočili, da je igralec dobil natančnejšo diagnozo frontotemporalne demence.

Bolezen, za katero trpi Bruce Willis, je nevrodegenerativna bolezen. Pri tej bolezni se živčne celice sprva razgradijo v predelu čela in frontotemporalnega reženja. To se na začetku kaže v brezvoljnosti in razdražljivosti, kasneje pride do motenj spomina. Heming-Willisova je povedala, da je o bolezni odkrito govorila tudi s svojima enajst in devetletnima hčerama. Bruce je darilo, ki jim daje ljubezen, potrpežljivost in odpornost, pravi, sama pa si je zadala, da bo ozaveščala o tej vrsti bolezni in njenih posledicah. 

Britanka in Willis sta poročena od leta 2009. Willis ima iz prvega zakona z igralko Demi Moore (60) tri odrasle hčere. Ema v svojem zakonu sebe ne vidi kot "skrbnico", ampak kot "skrbno partnerko". "On je moj partner, zato sem jaz njegova partnerica za nego," je rekla. V zadnjih nekaj tednih in mesecih se je prav tako naučila, kako pomembno je, da lahko kot skrbni partner "zaprosiš za pomoč in podporo". Pomembno je, da skrbniški partnerji "poskrbijo zase, da bodo lahko najboljši partner osebi, za katero skrbijo", je še dodala.

Komentarjev 2
  • Kmodri 15:44 26.september 2023.

    Bolje zanj.

  • Ender3 12:13 26.september 2023.

    Itak, da ne. Trpi in razume ga samo okolica..

Sorodne novice