Magazin > VIP
4036 ogledov

Celine Dion jemala nevarna zdravila

celine dion Profimedia
Lahko bi se slabo končalo ...

celine dion | Avtor: Profimedia Profimedia
Kanadska pevka Celine Dion je leta 2022 sporočila, da trpi za sindromom otrdelosti (otrplosti), redko nevrološko motnjo, za katero je značilna togost mišic trupa in udov ter povečana občutljivost na dražljaje, kot so hrup, dotik in čustvena stiska, kar lahko sproži mišične krče. Motnjo pogosto napačno diagnosticirajo kot Parkinsonovo bolezen, multiplo sklerozo, fibromialgijo, psihosomatsko bolezen ali anksioznost in fobijo. 

Legendarna pevka je pred predstavitvijo napovednika za dokumentarni film 'I Am: Celine Dion', ki bo izšel 25. junija, spregovorila za Vogue. "Upam, da dokumentarni film ne bo prestrašil ljudi, ampak jih bo ozaveščal. Potrebovala sem 17 let, prosim, ne čakajte tako dolgo," je rekla. Celine je prve simptome namreč začutila že leta 2008, med drugim je bolezen prizadela tudi njen glas.

V pogovoru za francoski kanal TF1 pa je 56-letna zvezdnica spregovorila o "nevarnih zdravilih", ki jih je jemala. "Odpovedala sem veliko koncertov, lagala sama sebi, začela jemati zdravila. 'Mogoče bom poskusila s kakšnim protivnetnim ali antispazmodičnim ali čim podobnim'," je o času, ko je bolečina postala prehuda, povedala pevka. "Začela sem z majhnimi stvarmi, dokler nisem prišla do zelo nevarnih zdravil," je še dodala.

Na vprašanje novinarke Anne-Claire Coudret, ali je jemala valij, je Dion odgovorila: "Da, med drugim". Celine takrat še ni dobila diagnoze. "Sprva je pomagalo. Toda zelo hitro je bilo treba odmerke povečati. In ko dosežeš nevarno raven zdravil in ne delujejo več, imaš dve možnosti – nadaljevati ali nehati dihati in vsega je konec," je o tem še povedala in dodala: "Bolečine ne prenašajte sami. Pogovarjajte se in poiščite pomoč."

 

Komentarjev 1
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 17:07 25.junij 2024.

    Ta zenska je od svoje mladosti dalje unicevala sama svoje telo. Sadisticna samomorilka z motnjami v mozganih.Anoreksija pri 15 letih dokazana.