Magazin > VIP
23722 ogledov

Cene Prevc kot komik navdušil, to je ena od njegovih šal

cene prevc Tjaša Jankovič
17. Panč je še enkrat več upravičil sloves ključnega festivala stand up komedije v širši regiji. Med 29 nastopajočimi sta bila letos prvič tudi nosilec olimpijske medalje in direktor banke, kar nekaj dobrih novincev in še več prekaljenih veteranov.

Zadnja predstava Panča je vedno eden od vrhuncev festivala in tudi letos se niso izneverili tej tradiciji. Teren so odlično pripravili David Gorinšek, Dino Kapetanović, Lucija Ćirović in Rok Škrlep, piko na i letošnjemu maratonu smeha je pritisnil eden ključnih ustvarjalcev v slovenskem stand upu, Perica Jerković, še prej pa se je zgodil Cene.

Cene Prevc je pred tisočglavo občinstvo, ki ve, kaj je dobra komedija, stopil z le štirimi nastopi v žepu, kar je že samo po sebi dosežek, saj se komiki za nastop na tem odru kalijo več let in imajo za sabo vsaj med 30 in 50 nastopov. A oče festivala, Andrej Težak Tešky, mentor Uroš Kuzman in Anton Pevc, ki ga je predlani prvi zvabil v stand up na škofjeloški lokalni sceni, so verjeli, da si Cene zasluži ta nastop - in Cene je dostavil. 

Če se je kdo še ob napovedni Golici spraševal, če ni prišel gledati potop Titanika, je bilo hitro jasno, da se je Cene, kljub obilici dela s prenovo in odpiranjem svoje kavarne, projekta lotil resno in še dokazal, da je rojen komik. Seveda bo rabil še nekaj kilometrine, da se navadi na ping pong z občinstvom, a vsebina nastopa in izvedba sta bili taki, da bi bila velika škoda, če s tem ne bi nadaljeval. Po videnem je že ta trenutek pripravljen za turnejo po Sloveniji s kolegom ali dvema, v nekaj letih pa tudi s samostojno predstavo. 

Za pokušino objavljamo eno od Prevčevih šal. "Še vedno sem vpisan na biotehniško smer - za kmeta, pa na elektro faks tukaj v Ljubljani. Se pravi, ko bom enkrat to dvoje dokončal,  bom diplomirani električni pastir."

Tešky in njegova desna roka Maja Monrue sta sicer letos na Panč povabila 29 nastopajočih, ki so se zvrstili v petih večerih, zahtevnejšim gledalcem pa ob tem ponovno ponudila tudi z michelinko okiteno gurmansko in VIP doživetje. 

Zapuščina angleškega večera je suveren angleški nastop Martine Ipše, ki se z boljšo polovico seli na Irsko, in debi bančnika Johna M. Denhofa, ki je sestavil zelo dober šov iz tega kako Američan postane Slovenec. 

Sobota je ponudila tradicionalno selekcijo 'jugoslovanskih' komikov (šepeta se, da bo Panč leta 2025 spet zaživel tudi v Zagrebu), spet pa se je izkazalo, da so največji magnet Panča domači mojstri komedije, saj so bili vsi trije slovenski večeri razprodani na preko tisoč sedežih.

 

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 00:05 28.avgust 2024.

    Novih vicev že dolgo ni več, oz. so vsaj tako redki kot glavni dobitek na lotu. Večinoma slišimo stare vice v novi preobleki. To ali nam bo že stokrat slišani vic zopet smešen pa je odvisno od tega kdo in ...prikaži več na kakšen način nam ga dostavi. Glede na to, da je Cene že sam po sebi prava pojava za stresanje šal, bi mu moral biti stand up skoraj pisan na kožo. Največja nevarnost, ki mu ob tem preti je, da se ne bi prehitro zadovoljil z dosežki, ter tako prehitro postal predvidljiv in s tem dolgočasen...

  • Pierre 16:05 27.avgust 2024.

    Kaj za vraga dela Cene med temi gobezdači????