Magazin > VIP
89 ogledov

Danska dvojčka končno dobila imeni

Danska dvojčka Vincent in Josefine sta bila danes krščena. (Foto: youtube) Žurnal24 main
Konec ugibanj. Danska kraljeva dvojčka, otroka princese Mary in prestolonaslednika Frederika, sta končno dobila imeni, in sicer sta bila danes krščena za Vincenta in Josefine.

Danes so se končno zaključila trimesečna ugibanja o možnih imenih danskih kraljevih dvojčkov, rojenih 8. januarja letos, ki po danski tradiciji ostajajo nerazkrita med rojstvom in krstom otroka. Vsak od njiju je bil krščen s štirimi imeni, in sicer je bil tri mesece star princ poimenovan Vincent Frederik Minik Alexander, mala princesa pa Josefine Sofia Evalo Matilda.

Malčka sta bila krščena v cerkvi Holmen v Köbenhavnu, v isti cerkvi, kjer je bil krščen že njun oče in kjer se je poročila njuna babica, kraljica Margrethe, s svojim princem Henrikom.

Princesa Mary princ Frederik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Vincent in Josefine sta tretji in četrti otrok danske princese Mary ter  prestolonaslednika Frederika. Imata petletnega brata, princa Christiana, ter sestrico, princeso Isabello, ki bo naslednji teden praznovala svoj četrti rojstni dan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.