Magazin > VIP
1 ogledov

Dejstva o Katinem porodu in otroku

scena 21.11.12. princ william, kate, Britain's Prince William (L) and Catherine, scena 21.11.12. princ william, kate, Britain's Prince William (L) and Catherine,
Deset stvari, ki jih morate vedeti o prvem otroku britanskega princa Williama in njegove Kate.

Kate Middleton naj bi rodila 13. julija, v Londonu pa najvišja stopnja pripravljenosti velja že od začetka meseca. Na dan prihaja vedno več informacij o rojstvu novega kraljevega člana in tudi o protokolu, ki bo takrat veljal.

1. Popadki: Kate bo, takoj ko se bodo začeli popadki, o tem obvestila svojo osebno asistentko, ki bo po zavarovanem mobilnem telefonu poklicala Katinega zdravnika. Klic bo dobil tudi William, ki ga bodo s policijskim spremstvom odpeljali v bolnišnico.
2. Sprejem: Kate bodo v bolnišnico sprejeli skozi stranska vrata. Nastanjena bo v sobi, ki stane 1.500 dolarjev (1.100 evrov) na noč.
3. Spominski kovanec: Takoj ko se bo rodil cambriški princ oziroma cambriška princesa, bodo izdelali spominski kovanec, ki ga bo v dar prejel vsak otrok, ki si bo z novim kraljevim članom delil rojstni dan.
4. Stave v polnem teku: Britanci so že od nekdaj nori na stave. Trenutno se najbolj vroče nanašajo na dolgo pričakovanega potomca princa Williama. Med drugim ugibajo o spolu, imenu in tudi o barvi las. Mnogi so namreč prepričani, da bo imel rdeče tako kot Harry.
5. Ime: Po mnenju poznavalcev dvora se bosta William in Kate šele po porodu odločila, kako bo otroku ime. Tudi to naj bi bilo del protokola. "Ta otrok bo verjetno imel najmanj tri krščanska imena. Morala bosta tudi preveriti, kdo je že nosil to ime."
6. Prababica: Kraljica Elizabeta II. je prva monarhinja v 120 letih, ki je še pred upokojitvijo dočakala rojstvo pravnuka.
7. Prvo fotografiranje: Oboževalcem na prvo otrokovo fotografijo ne bo treba dolgo čakati. Takoj po porodu bo sklicana tiskovna konferenca, na kateri bodo na vprašanja novinarjev odgovarjali princ William in člani Katine družine. Le dan po porodu pa se bo z otrokom na stopnicah pokazala še Kate. Ko bo dojenček star dva tedna, sledi še uradno fotografiranje.
8. Kraljeva uspavanka: Glasbenik Paul Mealor je za otroka že napisal uspavanko z naslovom Sleep on. Posnela jo bo novozelandska pevka Hayley Westenra.
9. Pot domov: Mlado družinico bo na poti domov po vsej verjetnosti ob cesti spremljala množica ljudi. Kate in William naj bi se odpovedala varuški.
10. Krst: Po pričakovanjih naj bi otroka krstili do konca tega leta. Ceremonija bo potekala v Buckinghamski palači, vsi prisotni se bodo zbrali okoli 172 let starega keliha, krst pa bo vodil škof Canterburryja. Otrok bo krščen s sveto vodo iz reke Jordan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.